Watch Dogs film dejansko zaključil s snemanjem

Založnik Ubisoft ima kar nekaj franšiz za katere rad proizvaja nova poglavja in si s tem bogati bančni račun. Kar nekaj let je veljalo pravilo, da je njihova sveta trojica franšiz Assassin’s Creed, Far Cry in Watch Dogs nesmrtna, a tudi te stvari so se zdaj spremenile. Assassin’s Creed ima resda napovedanih kar nekaj naslovov, a Far Cry 7 je zdaj že dolgo na listi pogrešanih, medtem ko je Watch Dogs postala skorajda povsem mrtva franšiza, ki naj bi jo odpisal tudi sam založnik.

Vsaj v igričarskem smislu Ubisoft naj ne bi razmišljal o potencialnem četrtem delu franšize Watch Dogs, je pa malce drugačna zgodba v filmskem svetu. Watch Dogs je bil namreč za velika platna napovedan skoraj desetletje nazaj in v tem času smo stvar že praktično vsi odpisali in predvidevali, da je bil projekt preklican, nakar nas Ubisoft julija presenetil z najavo, da je film vendarle začel snemanje, zdaj pa je potrdil, da je bilo tudi zaključeno.

To sicer ne pomeni, da bo zdaj film že kar letos prispel v vašo najbližjo kinodvorano, saj morajo ustvarjalci vse skupaj sestaviti v neko koheziven in privlačen izdelek. Spletna stran Deadline poroča, da je za režijo poskrbel Mathieu Turi, ki se je očitno specializiral za prenos igričarskih izdelkov v filmski in televizijski svet, saj obenem dela tudi na seriji A Plague Tale. Scenarij na bi ustvaril Christie LeBlanc, ki je pred tem za Netflix spočel triler Oxygen. V filmu naj bi vodilni vlogi prevzela Sophie Wilde in Tom Blyth.

Ubisoft glede štorije ni izdal še ničesar, tako da ni jasno, ali bomo gledali povsem originalno pripoved ali pa adaptacijo ene od iger. Franšiza Watch Dogs je svoj zadnji igričarski del dobila leta 2020, ko je izšel Legion, a se je ta pri kritikih odrezal bolj slabo, prodaja pa je bila bolj kot ne mizerna, zaradi česar je založnik to licenco za nekaj časa postavil na hladno. Morda jo k življenju obudi film, a spet je vprašanje, kakšno kvaliteto lahko pričakujemo od izdelka, ki se je v razvojnem peklu valjal skoraj desetletje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime