God of War Ragnarok bo na PC-ju ponujal možnost utišanja spremljevalcev

Igra God of War Ragnarok je bila v vseh pogledih epsko nadaljevanje zgodbe predhodnika in razvijalec Santa Monica je v štirih letih od izida prvega dela pošteno razvil igralno formulo, razširil svet in še bolj poglobil bojevalne mehanike. A čisto povsod Ragnarok ni bil boljši od prvega dela in zataknilo se mu je pri enemu segmentu, ki ga nihče ni pričakoval: spremljevalcih in njihovem nenehnem čebljanju.

Glavni junak Kratos sicer tudi v prvi igri praktično nikoli ni bil sam, a v drugem delu je spremljevalcev še več in ti med našim raziskovanjem neprestano odpirajo usta. Naj bo to Kratosov sin Atreus ali bingljajoča glava Mimir, ki jo nosimo na pasu, ti kompanjoni velikokrat prekinejo segmente igre, kjer ne bi imeli nič proti, če bi uživali v tišini. Po eni strani sicer preko govorjenja dopolnjujejo svet, saj nam govorijo o zanimivih legendah nordijskega sveta, a po drugi bi med sankanjem po zamrznjenem jezeru prav pasalo uživati v ambientalnih zvokih in ničesar drugemu.

God of War Ragnarok danes izide na PC-ju in poleg običajnega nabora izboljšav kot so višje ločljivosti, podpora za ultra široke zaslone in višje sličice na sekundo bodo računalničarji lahko uživali v še eni novosti, ki je na konzolah PlayStation še ni. In to je možnost utišanja spremljevalcev, ki so nam redno kravžljali živce tudi ob reševanju ugank. Namreč Ragnarok vsebuje tudi kar nekaj ugank, ki sicer niso kdo ve kako zakomplicirane, a vseeno zahtevajo nekaj študiranja.

Vendar pa nam igra ni pustila niti minute razmišljanja, saj so naši kompanjoni praktično takoj začeli dajati namige in nakazovati rešitve, kar je nekatere igralce tako razkurilo, da so preprosto opustili igranje. Zdaj bomo lahko prilagodili, kako hitro bodo spremljevalci začeli dajati namige in če bodo te sploh podali in to preko preproste opcije, ki jo bomo izbrali znotraj menija. Novost bo zaenkrat na voljo samo na PC-ju, a je Sony na svojem blogu že zapisal, da se bo stvar preselila kmalu tudi na konzole.

God of War Ragnarok na PC-ju izide danes popoldne, na Steamu pa bo zanj treba odšteti 59,99 €. Za igranje bo nujno potreben tudi PlayStation račun, ki ga nato povežete s svojim Steamom – če tega še niste naredili, boste opcijo dobili pri zagonu igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime