Sony očitno res načrtuje predelavo igre Horizon Zero Dawn

Govorice, da bo igra Horizon Zero Dawn dobila predelavo, so se začele že v 2022, nakar so bile letos podkrepljene z dejstvom, da je Sony igro umaknil iz svojega servisa PlayStation Plus, kar je mnoge spodbudilo k razmišljanju, da namerava založnik kmalu na svojo platformo pripeljati novo verzijo te igre. Igričarji sicer nad najavo obdelave te igre niso preveč navdušeni in jo označujejo kot zapravljanje časa, saj je originalna igra stara vsega 7 let in je bila že predelana za PC, na konzoli PlayStation 5 pa jo lahko igramo pri 60 sličicah na sekundo.

Vendar pa ima Sony resne načrte s to franšizo, ki jo namerava med drugim preseliti tudi v televizijski svet in takšna serija bi se prav dobro znašla v družbi grafično čim bolj izpopolnjene originalne igre, saj bodo najverjetneje epizode sledile njeni štoriji. Navsezadnje je Sony nekaj takšnega naredil tudi z igrami The Last of Us, saj so skladno serijo predelavi dobili obe igri – drugi del je bil ob tem star samo štiri leta.

Da predelava res prihaja je zdaj izdala spletna stran ESRB, ki igram podeljuje starostne oznake in na njej lahko najdemo zapis o igri Horizon Zero Dawn Remastered. In ta zapis je še vedno gor, kar pomeni, da Sony niti ne skriva več tega, da bo igra dobila predelavo, hkrati pa zna to pomeniti, da bomo kaj kmalu dobili uradno najavo – nekateri viri na spletu pravijo, da naj bi že naslednji teden dobili novo predstavitev prihajajočih iger State of Play.

Vprašanje seveda ostaja, kaj točno bi takšna predelava lahko prinesla s sabo, saj je originalna igra še vedno videti čudovito. Najverjetneje bo razvijalec Guerrilla Games vsebino prenesel v novejši pogon Forbidden West, ki med drugim vsebuje bolj realistične obrazne mimike, ki so eden večjih minusov prve igre, seveda pa so tu tudi specifične izboljšave, ki jih lahko pri konzolah prinese le PlayStation 5, kot je denimo hitrejše nalaganje stopenj in podpora igralnemu ploščku DualSense.

Guerrilla Games bo v partnerstvu z razvijalcem Studio Gobo ustvaril tudi igro Lego Horizon Adventures, ki bo izšla tudi na konzoli Nintendo Switch, to pa naj bi se zgodilo enkrat proti koncu tega leta. Poleg tega naj bi franšiza Horizon skočila tudi v večigralski svet, a o tem projektu zaenkrat ne vemo skorajda ničesar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime