Bo Sony kmalu napovedal predelavo igre Horizon Zero Dawn?

Razvojni cikel večjih AAA naslovov je te dni postal tako obsežen, da je zdaj začel zahtevati od založnikov določen nivo prilagajanja poslovne strategije, saj je tvoja konzola lahko uspešna samo takrat, ko redno dobiva novo vsebino. Zato niti ni presenečenje, da se praktično vsi založniki te dni lotevajo predelavo starejših naslovov, saj ti projekti sicer še vedno zahtevajo veliko dela, a načeloma na njih ne čakamo po pet let, zato lepo zapolnijo vrzel v koledarskem letu, ko vlada suša in ni napovedanih večjih naslovov.

Sony se zelo rad loti takšne obdelave svojih iger in to še posebej na račun dejstva, da zdaj svoje izdelke predelujejo tudi za PC. Vendar pa Sony zadnje čase ne obdeluje kakšnih res antičnih naslovov, ampak se raje loti izdelkov, ki so stari zgolj nekaj let, zaradi česar so se pri nekaterih pojavili pomisleki, če ni to vse skupaj samo izgovor za hiter zaslužek.

zero dawn

Na ta način sta bili obdelani obe poglavji serije The Last of Us, že od leta 2022 pa se govoriči, da bi znala podobno olepšavo prejeti tudi igra Horizon Zero Dawn. Gre za 7 let star naslov, ki je originalno izšel samo na konzoli PlayStation 4, nakar je razvijalec Guerrilla Games stvar predelal še na PC in na PlayStation 5 odklenil sličice na sekundo. Kljub temu Zero Dawn še vedno ne vsebuje namenske verzije za aktualno konzolo, ki bi omogočila tudi podporo za kontroler DualSense in izrabila njegov hiter disk za instantno nalaganje stopenj. To bi se zdaj znalo kmalu spremeniti, saj so pozorne oči igralcev opazile, da bo Horizon Zero Dawn Complete Edition kmalu umaknjen iz ponudbe PlayStation Plus Extra, kar je dokaj nenavadna poteza.

Servis PlayStation Plus Extra sicer pogosto umakne igre iz svoje ponudbe, a to se zgodi zaradi pogodb z zunanjimi založniki. Vendar pa si Sony sam lasti pravice do te igre, zato njen umik iz servisa nima res smisla. Poteza postane logična samo v primeru, da Sony načrtuje igro zamenjati z nadgrajeno verzijo, kar bi lahko pomenilo, da je potencialna predelava zdaj zelo blizu uradne najave.

Horizon Zero Dawn Complete Edition bo iz servisa umaknjena že 21. maja, tako da za potencialno preigravanje nimate več veliko časa. Najava predelave bi nato lahko prišla že naslednji mesec in morda se na isti dan uresniči še ena govorica, saj naj bi Sony že dolgo razmišljal o televizijski seriji, ki pa prav tako zaenkrat še ni bila uradno potrjena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime