Na Netflix prihaja dokumentarec o tetraplegičnemu igralcu World of Warcrafta

Dokumentarec The Remarkable Life of Ibelin vas bo spomnil, zakaj ste se sploh zaljubili v igričarstvo in kako veliko vlogo zna ta igrati v življenjih nekaterih ljudi.

Ta dokumentarec je bil že predvajan na festivalu Sundance in je bil tam tudi nagrajen, zdaj pa smo zanj dobili napovednik in najavo, da se zadeva seli tudi na pretočni servis Netflix.

Film govori o norveškem igralcu Matsu Steenu, ki se je leta boril z uničujočo boleznijo, imenovano Duchennova mišična distrofija, zaradi katere je kot tetraplegik praktično svoje celotno življenje prebil na invalidskem vozičku. Gre za degenerativno bolezen, kar pomeni, da se stanje sčasoma poslabšuje in Mats kmalu ni mogel premikati niti vratu, ampak je lahko samo še migal s prsti, kljub svoji ohromelosti pa se je dotaknil življenj po celem svetu.

Mats je namreč svoj čas prebijal znotraj Blizzardove MMO igre World of Warcraft in tam se je rešil vseh uteži, ki so ga obremenjevale v resničnem življenju. Njegov avatar Ibelin je lahko tekel, skakal in se bojeval širom dežele Azeroth, ob tem pa je tudi klepetal z drugimi in stkal prijateljstva in celo virtualno romanco.

Film je režiral Benjamin Ree in ta je tekom dokumentarca uporabil veliko arhivskih posnetkov Matsa in spočel več intervjujev s člani njegove družine in igralci, ki jih je spoznal tekom igranja igre med leti 2004 in 2014. Animatorji so uporabili modele iz igre in tako bomo lahko videli, kako točno je bil videti World of Warcraft takrat in kaj je na svojem zaslonu videl Mats. Benjamin Ree je po zaključku snemanja stopil v kontakt z Blizzardom in jih prosil, če bi se ti lahko odpovedali intelektualnim pravicam, saj dokumentarec drugače ne bi videl komercialnega izida in razvijalec je njegovi prošnji ugodil.

Mats Steen je žal umrl leta 2014, star vsega 25 let, a zdaj bomo njegovo izjemno zgodbo lahko videli vsi. The Remarkable Life of Ibelin bo na Netflixu izšel 25. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime