Naslednja igra razvijalcev franšize Persona dobila obsežen demo

Razvijalca Atlusa poznamo predvsem po njihovi seriji iger Persona. Ta franšiza je med nami prisotna že zelo dolgo, a njen peti del ji je prinesel širšo prepoznavnost, zaradi česar so zdaj igralci povsem slinasti nad razvijalčevo naslednjo igro.

Atlus skorajda zagotovo že nekaj časa pridno dela na Persona 6, a še preden ta izide se bo iz njihovih rok izvil povsem nov naslov Metaphor: ReFantazio, ki bo šolske klopi zamenjal za srednjeveške dvorce in dobro mero fantazije.

Kako točno se bo Metaphor: ReFantazio razlikoval od serije Persona smo že enkrat popisali, zato se zdaj raje osredotočimo na bolj sveže dogajanje, saj lahko prihajajočo igro že zdaj tudi sami testirate. Atlus je namreč na vseh platformah omogočil igranje demo verzije, ki jo lahko že ta hip aktivirate na Steamu in se pripravite na večji prenos gigabajtov.

Demo je namreč ogromen, saj nam omogoča preigravanje prvih štirih temnic znotraj igre, spoznavanje šestih kompanjonov, ki nas bodo nato spremljali na potovanju in preizkus sedmih igralnih razredov, medtem ko jih bo finalni izdelek vseboval 40. Vse to vam bo vzelo za okoli 5 ur igranja, kar je veliko, a tudi polna kampanja ne bo ravno kratka, saj je Atlus že napovedal, da je ta dolga nekje kot Persona 5, ki je igralcem zlahka izmaknila tudi 100 igralnih ur.

Na žalost se trenutno zdi, da je optimizacija na PC-ju katastrofalna. Prva testiranja kažejo, da je očitno s kodo nekaj narobe, saj lahko 60 sličic na sekundo v 4K dosežete samo z grafikami tipa RTX 4090. To je bizarno, saj Metaphor: ReFantazio vsebuje dokaj arhaično podobo – nekateri igralci se pritožujejo nad bledimi teksturami, ki jih spominjajo na čase iz dobe PlayStation 2.

Razvijalec za optimizacijo nima več veliko časa, saj Metaphor: ReFantazio izide že 11. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime