Game Pass dobiva igri Sifu in Inscryption, prihajata pa tudi strategiji StarCraft

Aplikacija Xbox mi trenutno kaže 456 iger, ki so trenutno dostopne preko Microsoftovega servisa Game Pass in ta zbirka bo ta mesec postala še malce bolj obilna. Game Pass je ob svojem rojstvu ponujal nekaj več kot sto iger, a od takrat je preteklo že nekaj let, knjižnica je vmes narasla, servis pa je začel delovati tudi v Sloveniji – čeprav ne v svoji polni obliki, saj konzole Xbox pri nas še niso uradno podprte, zaradi česar je izostala tudi opcija naročanja na Ultimate verzijo Game Passa, ki ponuja igre še na konzolah in pretočno igranje preko spleta.

Zato se moramo pri nas zadovoljiti s tisto ponudbo, ki je vsako leto obnovljena v PC verziji Game Passa in ta je včeraj pridobila pretepaško igro Sifu. Gre za izjemno zanimiv naslov, kjer nas čaka veliko pretepanja in vsako uspešno opravljena soba nas popelje na naslednji izziv, dokler ne obračunamo z glavnim zlobcem. A trik je v temu, da se v vmesnem času naš pretepač stara, s tem pa njegove poteze postajajo počasnejše, dokler ob vseh ponavljanjih ne pridemo do situacije, kjer igro preprosto ne moremo več nadaljevati in je treba celotni izziv začeti povsem od začetka.

Sifu je zdaj že na voljo za igranje, kmalu pa bo na servis prišla še ena zanimiva igra Inscryption. Gre za nov naslov razvijalca Daniel Mullins Games, ki je pozornost nase privlekel s svojo prejšnjo igro Pony Island, Inscryption pa je njegov poskus ustvarjanja unikatne izkušnje s kartami, ki nosijo grozljiv podton. Stvarca tehnično spada v žanr “roguelike”, kjer na mizo mečete karte, ki jih lahko tekom igranja nadgrajujete, nasproti pa vam stoji psihopat, ki si pravila velikokrat izmisli kar sproti. Inscryption je igra s kartami samo v prvi polovici, nakar se igralna formula zasuka v nekaj povsem drugega in ta del vsem igralcem ni bil ravno všeč, spet drugi so ga pozdravili, zato je najbolje stvar preizkusiti v praksi, to pa boste lahko počeli od 10. oktobra dalje.

Microsoft je na sejmu Tokyo Games Show vodil svojo konferenco in ta je bila bolj ali manj dolgčas. Je pa na njej prvič napovedal selitev strategij StarCraft, ki jih bomo od 5. novembra dalje lahko igrali preko servisa Game Pass. Prehod bo doživela predelava originalne strategije StarCraft Remastered, ista usoda pa čaka tudi nadaljevanje StarCraft 2, ki je izšla leta 2010, a smo takrat dobili samo njeno prvo kampanjo Wings of Liberty, nakar sta kasneje izšli še poglavji Heart of the Swarm in Legacy of the Void. Na Game Pass bo prišla zbirka StarCraft 2: Campaign Collection, tako da bomo dobili polno verzijo igre z vsemi kampanjami, ob to pa bo vključeno tudi večigralstvo, ki je še vedno razmeroma popularno.

Game Pass bo v naslednji dveh mesecih pridobil še tri nove pomembne igre: Call of Duty: Black Ops 6 izide 25. oktobra, Microsoft Flight Simulator 19. novembra in Stalker 2 20. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime