Game Pass izšel iz testne faze in je zdaj uradno na voljo v Sloveniji

Tehnično gledano je Microsoftov naročniški servis Game Pass pri nas zaživel že konec februarja, a je bil takrat na voljo zgolj znotraj Insider programa, ki je namenjen bolj testiranju, tega pa se noče lotiti vsak. Po dobrem mesecu testiranja pa je storitev zdaj tudi uradno zaživela v Sloveniji in tudi drugod po svetu.

Skupno gledano je Game Pass zaživel v 40 novih državah, med njimi pa je pokrit celoten Balkan. V zameno za 9,99 € mesečno si lahko zdaj rezervirate ogromno igričarsko knjižnico, ki vsebuje res širok razpon raznoraznih naslovov izpod različnih založnikov. Mesečna mezda vam tako omogoči preigravanje izpod založnikov Microsoft, Bethesda, Ubisoft in drugih, znotraj ponudbe pa je vključen tudi pretočni servis EA Play, ta pa vsebuje zalogo iger izpod založnika EA. Ste si zaželeli preigravanja Battlefielda 2042 ali pa prenovljene zbirke Mass Effect Legendary Edition? Vse to je zdaj mogoče za desetaka mesečno.

Čar tega servisa pa ni zbirka že izdanih naslovov, ampak tudi dejstvo, da boste vse prihajajoče naslov, ki jih bo izdal Microsoft, lahko preigravali že na dan izdaje. Sem notri lahko prištejemo prihajajoči igri Minecraft Legends in Redfall, proti koncu leta pa tudi težko pričakovani Starfield. Če ste tip igralca, ki naslove kupuje takoj ob izidu in se radi lotite širokega nabora različnih naslovov, potem vam zna Game Pass letno prihraniti stotine evrov.

Žal je zaenkrat omogočen samo Game Pass za PC in ne tudi Ultimate verzija, ki podpira igranje tako na PC-ju, kot tudi na konzolah Xbox One in Xbox Series S in X. Microsoft se še vedno ni pripravljen podati v resnično bitko konzol na evropskem trgu, kjer vajeti v rokah še vedno trdno drži Sony s svojimi konzolami PlayStation 4 in 5.

Vendar pa je ponujanje Game Passa na novih trgih zagotovo korak v pravo smer in kdo ve – morda, ko se enkrat razreši sodna bitka glede nabave založnika Activision Blizzard, bo Xbox postal uradno na voljo tudi pri nas.

Do takrat pa bo tudi PC Game Pass več kot dobra tolažilna nagrada. Za 9,99 € vas čaka na naslednji povezavi, za dva tedna pa velja prav posebna cena, ki vam prinese 3 mesece igranja po ceni, ki znaša vsega 1 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime