GSC Game World izdal dokumentarec, ki prikazuje razvoj igre Stalker 2 med rusko invazijo

Na igro Stalker 2: Heart of Chornobyl čakamo že celo večnost in razvijalec GSC Game World je njen izid že večkrat zamaknil. A vsi se strinjamo, da če kdo lahko zasluženo prestavlja izide svoje igre in zaradi tega ne bo deležen nobenih kritik, je to ravno ta razvijalec. Studio namreč izvira iz Ukrajine in v svojih pisarnah so bili tudi februarja 2022, ko se je na njihovih mejah začela kazati velika grožnja invazije iz strani Rusije.

Za tega razvijalca so bili to težki, skorajda nemogoči trenutki, kjer je bilo člane ekipe strah za svoja življenja, a so vseeno nadaljevali s svojim delom. Zdaj lahko njihovo zgodbo spremljamo preko novega dokumentarca War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 Documentary, ki ga je sproduciral sam razvijalec in v njem lahko vidimo člane ekipe, ki mesece pred napadom iz strani Rusije trepetali med odločitvijo, ali naj zapustijo svoje domove ali pa tvegajo padec rakete v svojo dnevno sobo.

Nekateri Ukrajinci so slutili že decembra 2021, da se bo napad res zgodil, zato so že takrat začeli načrtovati poti pobega izven države. Takšnega mnenja je bila tudi Mariia Grygorovych, ki je bila prepričana, da ruski predsednik Putin ne bo res sprožil raket tako blizu meje, kjer stoji zavezništvo NATO. Vseeno pa je tudi GSC Game World začel delati svoje plane nujne selitve, kjer bi pobegnili v mesto Užgorod, ki je tik ob slovaški meji. Januarja so stvari postale že tako resne, da so pred pisarnami razvijalca vsak dan stali avtobusi, ki so bili pripravljeni na evakuacijo, nakar se je 20. februarja ta zares zgodila. Samo štiri dni kasneje so ruski vojaki prečkali ukrajinsko mejo in začel se je trdoživ spopad, ki je še danes daleč od razrešenega. Na avtobus se niso usedli vsi delavci – preko sto jih je ostalo doma in nekateri od njih so se šli boriti za svojo domovino.

Ta fascinanten dokumentarec si lahko v celoti ogledate na zgornji povezavi. Člani ekipe so zdaj na varnem v novih pisarnah znotraj Prage, razvoj pa lepo teče naprej: igra ima napovedan izid za 20. november in bo na dan izida dostopna preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime