Bloober Team po uspehu igre Silent Hill 2 že predstavil svojo novo grozljivko

Poljski razvijalec Bloober Team si zna v zelo kratkem času povsem popraviti ugled, ki so ga izgubili preko iger kot so predelava Layers of Fear in The Medium. Teh iger internetna raja ni preveč marala, čeprav meni osebno niso bile takšne katastrofa, a ravno zaradi teh naslovov je bil marsikakšen samooklicani igričarski poznavalec prepričan, da bo njihov poskus predelave igre Silent Hill 2 ena velika katastrofa.

No, to se ni zgodilo in Silent Hill 2 je požel visoke ocene kritikov praktično povsod po svetu, projekt pa je bil očitno kar nekaj časa v dokončanem stanju, saj je Bloober Team vmes veliko dela postoril na svojem naslednjem projektu, ki je bil razkrit včeraj.

Za igro Cronos: The New Dawn sicer nismo dobili kakšnega igralnega posnetka, a že tale kinematografični napovednik je videti presneto intriganten. Vidimo igro šaha, ki ga igrata neka starejša ženska in ogromna pojava v titanskem oklepu, ki pa se mu po rokah pretaka kri nedavno pobitih sovražnikov. Šahovski spopad ne traja dolgo, saj pojavi v oklepu hitro zmanjka potrpljenja, umakne šahovnico in proti ubogi starki sproži mehansko roko, ki bi za njo znala pomeniti smrt.

A morda temu ni tako. Bloober Team je v ločeni izjavi za javno povedal, da bomo v Cronos: The New Dawn sledili znanstveno-fantastični pripovedi in bomo nadzorovali junaka z imenom Traveler. Tega nadzoruje skrivnostna organizacija Collective, ki se je rodila po apokaliptičnem dogodku Change in očitno ima takšno moč, da skače nazaj v preteklost. Naša naloga bo, da iz preteklosti rešimo nekatere ljudi, ki niso preživeli prej omenjenega kataklizmičnega dogodka in predvidevamo, da je ena od teh tista starka iz napovednika, ki tako ni bila ubita, ampak v bistvu rešena.

Dobra novica je to, da bo tudi Cronos: The New Dawn preživetvena grozljivka, tako da je Silent Hill 2 za tega razvijalca očitno pomenil odmik od njihove prejšnje igralne formule, kjer smo se v bistvu samo sprehajali skozi različne scene, medtem ko so se okoli nas dogajale srhljive stvari. Bloober Team je kmalu po izidu predelave Silent Hill 2 izjavil, da želijo delati igre, ki gradijo atmosfero in so hkrati zabavne za igranje, kar je vsekakor premik v pravo smer.

Cronos: The New Dawn izide enkrat v 2025 in sicer za PC ter konzoli PlayStation 5 ter Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime