Subnautica 2 uradno najavljena

Ni jih malo, ki igro Subnautica označujejo za najbolj grozljivo igro vseh časov. To je laiku lahko presenetljivo – še posebej, če stvari ni preizkusil in si je samo ogledal kakšen napovednik ali pa sliko, ki je videti kot potapljaška avantura, v kateri raziskujemo pisani svet pod gladino oceanov. To je sicer resda velik del igralne formule, a ta 10 let stari naslov je v svoji srži preživetvena igra, kjer je naš cilj nabirati surovine, tiste najbolj dragocene pa se nahajajo v večjih globinah morja.

In tam so na nas začele prežati bolj grozljive kreature, živobarvne koralne grebene pa je zamenjala skoraj nepredirna tema, v kateri je soj naš svetilke opazil nekaj velikega, z nazobčanimi zobmi.

Razvijalec Unknown Worlds Entertainment je včeraj pogumno razkril delo na igri Subnautica 2, ki je glede na napovednik videti dokaj podobno izvirniku. Vidimo lahko nekega potapljača, ki ga preseneti ogromno podvodno bitje, nakar ga na dno morja posrka vrtinec, ki bo vsem, ki jih muči talasofobija, dvignil kocine na vratu. Potapljač se nato skorajda brez kisika zbudi sredi črnine, kjer ga pozdravi nek kompanjon v podmornici. Žal nočne more tu še ni konec, saj se okoli njiju pojavi neka tentaklasta zverina, ki ju nato potegne v smrtonosni objem.

Prisotnost še enega potapljača v napovedniku ni naključna, saj nam je razvijalec s tem želel sporočiti, da bomo igro Subnautica 2 lahko igrali tudi sodelovalno, tako da se bodo lahko v eni partiji naenkrat lahko zabavali štirje igralci.

Bo razvijalec Unknown Worlds Entertainment kos nalogi razvoja nadaljevanja? To je legitimno vprašanje, saj so leta 2019 izdelali pol-nadaljevanje Subnautica: Below Zero, ki pa je mnenja igralcev razdelilo in igra ni prejela toliko hvale kot njen izvirnik.

Se bo pa lotil razvoja preudarno in počasi: Subnautica 2 izide naslednje leto, a bo sprva na voljo zgolj preko programa Early Access, ki ga bomo lahko podoživeli tudi preko naročnine Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime