V tem zanimivem indie RPG-ju se boste spravili na dolge vožnje s svojim prvim avtom

Ste kdaj med posedanjem nenadoma dobili željo, da bi se preprosto usedli v avto in se s polnim tankom bencina zapeljali v neko naključno smer brez cilja. Ta želja se je zagotovo že kdaj porodila vsakemu, ki se je kdaj usedel izza volana, a s pretekom časa takšna odprava postane čedalje manj izvedljiva, saj si človek nabere obveznosti in so od njega odvisni tudi drugi ljudje.

Igra Keep Driving izpod razvijalca YCJY Games name postavi vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi takrat svojo željo zares uresničili in se resnično odpravili na dolgo pot in kako bi takšen izlet sploh izgledal. Tako smo vrnjeni v leto 2020, ko si kot novorojeni lastnik izpita izberemo svoj prvi rabljen avto, nakar si zavrtimo vzpodbudno rock glasbo tipa Blink-182 in se odpravimo na cesto.

To je celotna ideja igre in moram reči, da je slišati presneto originalno. Razvijalec je svet igre poustvaril v čudoviti pikslasti grafični podobi, naše potovanje pa bomo spremljali v 2D maniri, kar je za takšen naslov, ki se označuje še za RPG, nekam nenavadno. Naša primarna naloga bo sicer vožnja, a to bodo ves čas prekinjali razni dogodki, kjer bomo morali pobrati kakšnega štoparja, se ukvarjati z ljudmi, ki so za sabo pustili službe in zaobiti prepreke kot je čreda ovac, ki trmasto noče premakniti. Igra bo v teh primerih preklopila v potezni “boj”, a bodite brez skrbi – ovc in štoparjev ne bomo spremenili v krvav puding, ampak se jim bomo lahko izognili na bolj elegantne načine.

Poleg teh situacij se bomo na poti lahko ustavili tudi na bencinskih črpalkah in v prtljažnik pospravili zaloge za na pot, moč pa bo tudi nadgrajevati avto in tega celo prebarvati.

Igra Keep Driving je videti presneto privlačno in tudi čudno nostalgično. Na Steamu si jo lahko že dodate pod seznam želja, a žal datum izida zaenkrat ostaja neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime