Alan Wake 2 danes dobiva večjo posodobitev in nov DLC

Leto dni mineva odkar nam je finski razvijalec Remedy Entertainment predstavil igro Alan Wake 2, ki je bil tudi njihov prvi poskus ustvarjanja čisto prave preživetvene grozljivke, hkrati pa se je s tem še bolj začel oblikovati njihov Remedy Connected Universe, ki je skorajda vse njihove do sedaj izdane igre sparil v en svet – pri tem je bila še posebej velika pozornost namenjena oblikovanju skupne štorije iz franšiz Alan Wake in Control.

Alan Wake 2 je bil sicer odličen naslov, ki pa se je prodal bolj ubogo. Del krivde za slab prodajni rezultat nosi dejstvo, da grozljivke pač nikoli niso velike prodajne uspešnice in Alan Wake 2 je za svojo stvaritev zahteval ogromen proračun. K dobrim prodajnim rezultatom pa ni pomagalo niti dejstvo, da je igro založil Epic Games, ki je nato stvar na PC-ju prodajal samo preko svoje platforme in tako naslov nikoli ni izšel na Steamu in to se zdaj verjetno tudi nikoli ne bo zgodilo.

Kljub temu je igra od izida skoraj že pokrila vse stroške razvoja in marketinga, Remedy pa je za 1. obletnico igre začrtal večjo brezplačno posodobitev, hkrati pa bomo dobili tudi večji DLC Lake House, ki bo nasledil prejšnji dodatek Night Springs.

Večja posodobitev bo na voljo za vse igralce in največ bodo od nje profitirali vsi tisti, ki jim je bila kampanja pretežka za normalno igranje ali pa ljudje s posebnimi potrebami, ki preprosto ne morejo opraviti vseh izzivov, ki jih dostavi igro. Tako boste lahko vključili opcije kot je ubijanje nasprotnika s samo enim metkom, neskončno strelivo, neskončna zaloga baterij za svetilko, nesmrtnost in samodejno opravljanje QTE izzivov. Veliko novosti je prispelo tudi za PlayStation 5 kontroler DualSense, saj bo zdaj ta vseboval še bolj verne vibracije in bo omogočil merjenje preko žiroskopa.

Dodatek Lake House pa nam bo predstavil povsem nov delček štorije v kateri bomo sledili FBC agentki Kirian Estevez, ki ima pred sabo novo nalogo: raziskati skrivnostno hišo Lake House, ki se nahaja ob jezeru Cauldron Lake – ravno tistemu, ki ga je v svoji prvi odpravi obiskal Alan Wake. Znotraj te hiše, ki je v bistvu raziskovalna postaja organizacije FBC, so se zdaj začele odvijati čudne stvari, dodatek pa bo poleg novih sovražnikov še bolj združil štorijalni vesolji iger Alan Wake 2 in Control.

DLC Lake House je na voljo samo tistim, ki posedujete Deluxe verzijo osnovne igre in ga ni možno kupiti posebej. Če imate v svoji lasti že osnovno igro, potem lahko opravite nadgradnjo na Deluxe Edition in to po trenutno znižani ceni 10 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime