Greedfall 2 preko novega napovednika izdal datum izida

Klasičnih RPG izkušenj nam boleče primanjkuje in čeprav nas je lani pošteno razvadil Baldur’s Gate 3, takšne igre ne dobivamo vsakoletno. Nekaj je bilo sicer upanja, da se bo morda novi Dragon Age prav tako vrnil k svojim koreninam, a zadnji napovednik nam je lepo dal vedeti, da se BioWare ne namerava vrniti v preteklost, ampak želi novo poglavje zapeljati v bolj akcijske vode, kjer bo največ štelo hitro izmikanje napadom in proženje omejenega nabora specialk.

Zato je treba upanja položiti kam drugam in igralci že leta veliko potenciala vidijo v razvijalcu Spiders. Ta je skozi svojo zgodovino spočel že več iger, a čisto vse od njih so bile zgolj povprečne. Po drugi strani pa je bil tudi opazen napredek pri razvoju igralne formule in njihov najbolj obetaven izdelek je bila igra Greedfall iz leta 2019, ki ji ni manjkalo veliko da bi postala ena res vrednih RPG izkušenj.

Morda bo več sreče v drugem poskusu, saj je Spiders že nekaj časa nazaj napovedal delo na Greedfall 2, ta pa je včeraj dobil nov napovednik. Drugi del, podnaslovljen The Dying World, se bo zopet odvijal v deželi Teer Fradee, tokrat pa bomo nastopali v vlogi domorodca, ki se bo želel maščevati vsemu trpljenju, ki ga je utrpelo njegovo ljudstvo iz strani domorodcev. Greedfall 2 bo tako kot predhodnik igran iz tretjeosebnega pogleda, v odpravo pa boste lahko vpoklicali še tri spremljevalce. A na področju boja se je pripetila večja sprememba, saj bomo tokrat pretepanje aktivno pavzirali in že iz igralnega napovednika je jasno, da se je tokrat razvijalec močno zgledoval po igri Dragon Age: Origins.

GreedFall 2: The Dying World bo najprej izšel v sistemu Early Access in zdaj smo za tega dobili uraden datum. Na Steamu bo tako moč igrati od 24. septembra dalje, nakar bo igra v tem stanju preživela nekaj časa, dokler ne bo pripravljena za polni izid, ki se bo poleg PC-ja zgodil tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime