Greedfall 2 inspiracijo vleče iz igre Dragon Age: Origins

5 let nazaj nam je razvijalec Spiders dostavil zanimiv produkt z naslovom Greedfall, ki je s svojo kvaliteto presenetil, čeprav je v sebi vseboval nekaj večjih minusov. To je sicer stalnica tega razvijalca, saj vedno spočne zanimiv naslov, ki pa mu na koncu zmanjka nekaj tistega iz česar bi postala resnično zapomljiva in pod črto priporočljiva igra. Spiders je kasneje spočel še soulslike naslov Steelrising, ki ga je zopet pestil enak problem, ob istem času pa se je začelo delo na nadaljevanju Greedfall 2, saj original ni bil samo ambiciozen, ampak se je tudi dobro prodal.

Greedfall 2: The Dying World je včeraj iz strani IGN-a prejel prvi predogled in stvari so zopet videti obetavno. Spiders je iz prvega dela potegnil nekaj pomembnih lekcij, tako kot prej pa mu bo tudi v nadaljevanju velik zgled razvijalec BioWare in njegova paleta slavnih RPG izkušenj.

Ta navdih smo čutili tudi v prvencu, tule pa je še bolj izpostavljen, saj je razvijalec sam priznal, da nam bo Greedfall poskušal pričarati starošolske občutke ob preigravanju legendarne igre Dragon Age: Origins. To je pametna odločitev, saj nam je Baldur’s Gate 3 pokazal, da so današnji igralci presneto lačni RPG-jev, ki smo jih igrali več desetletja nazaj. Osebno Dragon Age: Origins tretiram za morda mojo najljubšo RPG izkušnjo nasploh in objokujem dejstvo, da takšnih iger preprosto ne delajo več: od formule se je odmaknil tudi sam BioWare, ki trenutno dela na četrtem delu Dreadwolf in je po vseh govoricah še en akcijski RPG.

V Greedfall 2 bomo nadzorovali vrsto različnih herojev in vsak od njih nam bo prav prišel ob različnih prilikah: nekateri so denimo bolj priročni za raziskovanje, drugi se izkažejo v boju. Ta bo potekal v realnočasovnem načinu, a dogajanje bomo lahko kadarkoli ustavili, izdali komande za vsakega člana partije in se nato ob sproženju časa pritajeno smehljali naši taktični briljantnosti.

Greedfall 2 je videti kot ambiciozen naslov, vendar ni dovolj samo površno kopiranje ene najboljših RPG izkušenj v zgodovini iger, saj je to treba dopolniti z dobro spisanimi liki in zgodbo, ki v sebi nosi nekaj presenetljivih zapletov in preobratov. Vse te stvari bo Spider pilil postopoma, saj bo Greedfall 2 izšel enkrat letos, a sprva samo skozi program Early Access, morda pa bo ravno ta razvijalcu pomagal, da nam končno dostavi svoj najboljši naslov doslej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime