Prvi dodatek za Starfield pokazal nekaj novega igranja

Približuje se konec septembra in s tem tudi prva ekspanzija za nekdaj težko pričakovani Starfield, ki je igralce razdelil na dva tabora: tiste, ki jim je igra všeč in tiste, ki naslova enostavno ne morejo prežvečiti. Razvijalec Bethesda je vsekakor upal, da bo njihov najnovejši naslov pri publiki pridobil več pozitivnega slovesa in tega bodo zdaj poskušali doseči preko dodatne plačljive vsebine kot je prvi najavljeni dodatek Shattered Space.

O njem smo že pisali, včeraj pa smo dobili malce globlji spust v njegovo meso, ki mu v igričarskih krogih pravimo tudi “Deep Dive”. V videu se nam pridružijo nekateri člani razvojne ekipe, ki preko novih igralnih kadrov nakažejo, kaj točno je čar te ekspanzije in zakaj bi ta znala privabiti v igranje tudi tiste, ki jim originalna kampanja ni preveč dišala.

Bethesda je že v prejšnjem igralnem napovedniku najbolj izpostavljala dejstvo, da ne bo nič na stopnji znotraj novega dodatka generirano iz strani računalniških algoritmov, ampak bo praktično vse ustvarila človeška roka. Celoten čas igranja bomo tako preživeli znotraj domačega planeta hiše House Va’Ruun in zaradi ročno ustvarjenega sveta naj bi bilo igranje bolj privlačno, saj bodo lokacije bolj unikatne in štorija boljša. Razvijalec je za Shattered Space zaobjel idejo, da je vesolje ogromno in je zaradi tega lahko tudi močno grozljivo, igralni kadri pa zaradi tega mnogokrat spomnijo na nekaj, kar bi drugače srečali v igri Dead Space.

Na planetu Va’Ruun je prišlo do neke nesreče, zaradi česar se je med dimenzijami odprla vrzel, skozi to pa uletavajo bitja, ki bi nas drugače obiskala samo sredi nočnih mor. Bethesda se je odločila boj narediti bolj oseben, zaradi česar boste velikokrat s pošastmi ujeti v manjše prostore in bo treba poprijeti za kakšno bolj hladno orožje. Poleg pošastkov vam bodo živce krajšali tudi pripadniki kulta, ki častijo neko bitje, imenovano The Great Serpent in takšni ljudje navadno niso preveč gostoljubni do tujcev. Čaka nas tudi nekaj raziskovanja in raketni nahrbtnik bomo lahko izkoristili za doseg kotičkov planeta, ki bi nam drugače bili nedostopni.

Vse to se sliši fino in Shattered Space zna dostaviti igranja vredno izkušnjo, ki smo jo sicer doživeli tudi v originalni kampanji, čeprav je bila ta velikokrat nato razvlečena z raziskovanjem enih in istih planetov. Dodatek vas bo stal 30 €, lastniki verzije igre Digital Premium Edition pa si ga že lastite in boste z njegovim igranjem lahko začeli 30. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime