HTC predstavil nova VR očala, ki naj bi bila namenjena igričarjem

Na samem začetku masovne proizvodnje VR očal sta si na trgu izmenjavali udarce podjetji HTC in Oculus. HTC je imel to prednost, da je takrat deloval v partnerstvu z razvijalcem Valvom in očala Vive so bila nekaj časa najbolj razširjen VR izdelek, ki smo ga priklapljali na računalnike. Poti obeh tekmecev so se od takrat močno ločile: Oculus je kupila Meta, ki zdaj dela samostojna očala Quest, HTC pa se je ločil od Valva in je svoje VR rešitve začel nuditi večjim podjetjem.

Vendar pa medtem niso povsem pozabili tudi na navadne uporabnike in podjetje je nedavno najavilo nov produkt Vive Focus Vision, ki bo targetiral tako povsem običajne uporabnike, kot tudi igričarje.

Vive Focus Vision je samostojna naprava, ki po specifikacijah spominja na njihov prejšnji izdelek Focus 3. Ločljivost na posamezno oko bo znašala 2448 x 2448, vidni kot bo znašal 120 stopinj in napravo bo poganjalo čipovje Snapdragon XR2. Nove pa bodo AR zmogljivosti naprave, saj bomo na njej našli dve 16 MP kamere, ki bodo omogočale polno prepustnost barv, tako da bomo zlahka mešali prvine virtualnega in pravega sveta za ustvarjanje posebnih izkušenj oziroma razširjene virtualne pisarne. Focus Vision bo vseboval tudi motorizirano, samodejno prilagajanje razmika med očesi, tako da bo poskrbljeno za širok razpon uporabnikov, naprava pa bo vsebovala tudi 12 GB pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje, ki ga lahko preko microSD kartice razširimo na 2 TB.

Posebnost naprave Vive Focus Vision je namenska možnost priklopa na PC. Očala bomo namreč lahko priklopili direktno na grafično kartico in sicer na njen vhod DP, kar naj bi igralcem omogočalo, da si v domači dom prenesejo tiste igralne izkušnje, ki jih lahko dobimo samo v namensko zgrajenih VR arkadah. S priklopom na PC se bo zvišala tudi stopnja osveževanja slike: v samostojnem načinu bo stvar delovala pri 90 Hz, s priklopom na PC pa bomo lahko uživali pri 120 Hz sliki.

Vse to se sliši vzpodbudno, a žal se zatakne pri dveh stvareh. HTC Vive Focus Vision izide 17. oktobra, v Evropi pa bo zanj treba odšteti 1.229 €. HTC poskuša ceno upravičiti s tem, da prednaročniki dobijo poseben dodatek za povezavo na PC, ki drugače stane 200 €, v ceno pa je vštet tudi paket sedmih iger. A te stvari ne boste zmožni izkoristiti takoj ob izidu, saj bo povezava na PC podprta šele enkrat kasneje v 2024, bolj točnega datuma pa HTC ni želel izdati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime