Tudi igra Days Gone naj bi dobila predelavo

Sony ima trenutno težave s produkcijo večjih AAA naslovov, saj so vsi njihovi studii zaposleni z njihovo izdelavo, to pa zahteva leta in leta kodiranja. Vmes pa seveda morajo tudi prodajati nove igre, drugače bo za tisti prihajajoči PlayStation 5 Pro zagrabil malokdo in eno od rešitev te vmesne suše poskušajo potegniti iz takšnih in drugačnih predelav.

Teh so spočeli že cel kup, a zaradi nekega razloga se še vedno na vse pretege izogibajo obdelavi igre Bloodborne. Vmes pa so začeli delati na projektih, ki kakšnih resnih lepotnih operacij niso zahtevali, kot sta denimo igri The Last of Us ali pa prihajajoča obnova grozljivka Until Dawn. Pojavile so se tudi konkretne govorice, da bo sedem let stari Horizon: Zero Dawn dobil nekaj botoksa, Sony pa vmes svoje igre seli tudi na PC in na Steamu se je ravno včeraj pojavil God of War Ragnarok.

Igralce je v zadnjih dneh pogrela ravno novica o predelavi igre Horizon: Zero Dawn, ki je še danes videti čudovito in jo lahko v nadgrajeni obliki že lahko igramo na PC-ju in konzoli PlayStation 5. Kreganja okoli tega prihajajočega projekta so se razvila predvsem na družabnem omrežju X in tam je novinar Jeff Grubb naznanil, da zna prihajajoči State of Play, ki naj bi se zgodil enkrat naslednji teden, vsebovati najavo še enega manj “razburljivega” projekta. S tem so se hitro sprožila ugibanja, kaj bi lahko bil ta misteriozni projekt in novinar Jordan Middler iz spletne strani VGC je namignil, da bi to lahko bila igra Days Gone.

Days Gone je izšel leta 2019 in ob izidu ni požel najvišjih ocen kritikov, čeprav se je stvar dobro prodala. Osebno menim, da je tole eden izmed bolj podcenjenih naslovov izpod Sonyjeve roke in razvijalec Bend Studio bi si vsekakor zaslužil priložnost za razvoj nadaljevanja. Žal to ni bilo v kartah in najprej je obveljala govorica, da Sony preprosto ni bil zainteresiran za nadaljnji razvoj znamke, a nato so se pojavile nove informacije, ki pravijo, da sam razvijalec ni bil zainteresiran za izdelavo drugega dela in se je zato raje usmeril v povsem nov, zaenkrat neznan projekt.

Zdaj pa naj bi bila stvar ponovno oživljena in motorist Deacon St. John bi znal kmalu podoživeti svojo postapokaliptično avanturo v grafično izboljšanem originalu. Kot rečeno Days Gone trenutno prav dobro deluje na PC-ju, a stvar zna na konzoli PlayStation 5 ali PlayStation 5 Pro zabeležiti hitrejše nalaganje stopenj, namensko podporo ploščku DualSense in poganjanje na višji ločljivosti.

Čakamo na naslednjo Sonyjevo predstavitev iger, ki bo očitno vsebovala kar nekaj predelav, a upamo, da se vmes najde čas tudi za najavo kakšnega povsem novega naslova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime