Alien: Isolation vendarle dobiva nadaljevanje

Razvijalca Creative Assembly že desetletja poznamo predvsem na račun franšize strategij Total War, zato je leta 2014 marsikdo na njihovo selitev v žanr prvoosebnih grozljivk pogledoval z lepo dozo skepse. Ti dvomi so se na koncu izkazali za neupravičene, saj je razvijalec preko igre Alien: Isolation dokazal, da so izjemno talentirana ekipa in znajo skupaj spraviti kvaliteten naslov, ki ni omejen samo na žanr strategij.

Alien: Isolation je tako med kritiki in igralci postala ena od najbolj priznanih strategij, kar je bilo za tisti čas lep balzam tudi za založnika SEGA, ki je samo leto pred tem izdal slabo sprejeti
Aliens: Colonial Marines. Creative Assembly je to igro zlil ogromno ljubezni in izdelal avtentično poustvaritev atmosfere Osmega potnika in privržencem te franšize so se preko nje uresničile sanje, saj so končno lahko raziskali vizualno lepoto zgodnje znanstvene fantastike od bližje.

Kakor se je igra dobro odrezala v očeh igralcev pa so njene kopije ostajala na policah fizičnih in digitalnih trgovin. Prodaja tako ni dosegla pričakovanj, zaradi česar so skozi leta po vodi šlo tudi upanja, da bomo kdaj dobili nadaljevanje.

alien: isolation

A tudi čudeži se dogajajo in ob 10. obletnici igre se je na spletu oglasil Al Hope, ki je pri tej igri služil kot režiser in se v daljši najavi zahvalil vsem oboževalcem. Vendar pa ni vse ostalo pri samo obujanju nostalgije, saj je Al izjavo izkoristil tudi za najavo čisto pravega uradnega nadaljevanja, ki ga bo zopet nadziral on in bo spočet izpod razvijalca Creative Assembly.

To je odlična novica ne samo za privržence te franšize, ampak navdušence nad vesoljskimi grozljivkami na sploh. Alien: Isolation 2 tako ni več samo predmet mokrih sanj, ampak zadeva, ki je uradno v razvoju, čeprav za njo ne bomo slišali še nekaj let. Al je namreč zapisal, da je Isolation 2 v zgodnjem stadiju razvoja in glede na dolge razvojne cikle trenutne generacije iger, ne bi bili presenečeni, če bo igra izšla za kakšno konzolo PlayStation 6.

Alien: Isolation je sicer leta 2019 dobil nekakšno pol-nadaljevanje v obliki igre Alien: Blackout, a to smo lahko igrali samo na telefonih z Android in iOS operacijskimi sistemi. Blackout na njih zdaj ni več podprt, tako da lahko to igro danes igrate samo preko kakšnega emulatorja, a boste morali datoteke za njo pridobiti iz kakšnega alternativnega vira.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime