Modderji v Silent Hill 2 odstranili meglo ter odklenili kamero, ki je razkrila grozljivo podrobnost

Predelava igre Silent Hill 2 je zdaj na voljo za igranje tudi vsem tistim, ki niso kupili dražje verzije Deluxe, ampak tudi lastnikom običajne kopije igre, ki na Steamu še vedno stane konkretnih 70 €. A igra je do te cene upravičena, kar smo označili tudi v naši recenziji, na Steamu pa je zadeva zasedla vrh lestvice aktualne prodaje, kar nam daje upanje, da bo morda razvijalec Bloober Team dobil priložnost za predelavo tretjega in četrtega dela serije.

Ker je zdaj stvar na PC-ju in je zgrajena na pogonu Unreal Engine je hitro postala tudi predmet modderjev, ki so hitro začeli preoblikovati vsebino in na strani Nexus Mods je zdaj na voljo že več kot 50 modifikacij.

Nekateri modi znajo biti zanimivi tudi tistim, ki se tosortnega preoblikovanja vsebine običajno ne lotite. Mod Silent Hill 2 HD Collection, ki je referenca na Konamijevo prejšnjo katastrofalno predelavo drugega in tretjega dela iz leta 2012, iz igre odstrani meglo, ki je drugače prisotna na vsakem koraku Jamesove avanture in je zelo pomembna za grajenje grozljive atmosfere. Tako lahko dobimo zanimiv vpogled v mesto Silent Hill in to je tudi brez megle videti odlično. Bloober Team je očitno takšne mode pričakoval, tako da tudi ob razkritem mestu v daljini ne vidimo kakšnih meglenih tekstur ali stavb, ki čakajo na svoje izrisovanje.

Kako globoko se je razvijalec spustil v podrobnosti priča tudi mod Simple FreeCam, ki odklene kamero in tako lahko prosto raziskujemo vse potankosti mesta. Tule moram bralca opozoriti, da so modderji preko tega razkrili eno grozljivo skrivnost, a če igre še niste preigrali oziroma ne poznate zgodbe, potem vam priporočam, da branje tule ustavite in se v članek vrnete, ko boste imeli za sabo dokončano kampanjo.

Masahiro Ito, ki je bil glavni pri umetniškem oddelku in je preko svoje domišljije izrodil slavnega Pyramid Heada, je lani na X-u zapisal, da je Jamesova žena Mary bila vedno z njim – njeno truplo naj bi James pripeljal s sabo in ga pustil na zadnjem sedežu svojega avta. Igra nam ne omogoči vpogleda na zadnji sedež, a zdaj so firbčneži preko zgornjega moda končno lahko pokukali skozi okno in tam jih je pričakalo presenečenje.

Posts from the silenthill
community on Reddit

Bloober Team je namreč dejansko na zadnjem sedežu zarisal odejo, ki več kot očitno pod sabo skriva truplo in to ne more biti nihče drug kot pa njegova ljubljena Mary. Res je neverjetno, da je ta razvijalec zapravil čas za ustvarjanje vsebine, ki je običajen igralec sploh nikoli ne bo videl, kar je nov dokaz njihove ljubezni do te franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime