Trilogija iger Stalker se še ta mesec seli na Nintendo Switch

Izid igre Stalker 2 se naglo približuje, zato bi bilo ta mesec pametno izkoristiti za vnovično ali pa morda celo prvo seznanjenje originalnih treh iger, saj bo drugi del nadaljeval prejšnjo zgodbo. Če še ne veste kdo je Strelok in vam fraza “Brain Scorcher” ne pomeni prav ničesar, potem vam zna prav priti prihajajoča predelava iger Shadow of Chernobyl, Cler Sky in Call of Pripyat, ki se bodo še ta mesec pojavile na konzoli Nintendo Switch.

Zbirka Legends of the Zone je sicer že nekaj mesecev nazaj izšla za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, zdaj pa se bo ta prehod zgodil tudi za prenosno konzolo. To je dobra novica za tiste, ki bi radi Stalker trilogijo igrali tudi na poti, PC igralci pa se zagotovo veselijo igranja preko emulatorja, saj bodo samo tako lahko na tej platformi te igre udobno preigravali preko kontrolerja. Najboljša platforma za preigravanje originalnih iger še vedno ostaja PC, saj na njem lahko izbirate med kopico modov, ki močno izboljšajo grafično podobo, a razvijalec GSC Game World na njem nikoli ni omogočil uradne podpore za igranje preko kontrolerja.

Če je verjeti napovedniku bo zbirka Legends of the Zone na konzoli Nintendo Switch kazala presenetljivo dobro grafično podobo. Predelava je nastala v partnerstvu z razvijalcem Mataboo, obljubljeno pa je tudi merjenje preko žiroskopa in vdelava kontrol na zaslonu na dotik.

Trilogija iger Stalker: Legends of the Zone na Nintendo Switch prihaja 31. oktobra. Za vse tri igre bo treba odšteti 40 €, lahko pa si privoščite tudi nakup posameznega naslova po ceni 20 €.

Stalker 2: Heart of Chornobyl je nekaj mesecev nazaj spremenil datum izida na 20. november, nadaljevanje pa je grafično preveč intenzivno, da bi izšlo na Switchu. Razvijalec GSC Game World je nedavno izdal tudi obsežen dokumentarec, ki pokaže razvoj tega naslova med aktualnim vojaškim konfliktom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime