Predelava trilogije Stalker iger je resnična in že na voljo za igranje

Včeraj smo poročali o dokaj kredibilnih govoricah, ki so se zdaj izkazale za skoraj povsem točne. Microsoft je za včeraj pripravil večjo konferenco, ki je bila namenjena predstavitvi izdelkov zunanjih partnerjev in eden od njih je bil tudi ukrajinski razvijalec GSC Game World, ta pa je priložnost izkoristil za najavo paketa iger Stalker: Legends of the Zone Trilogy.

Skupek obsega igre Shadow of Chornobyl, Clear Sky in Call of Pripyat, ki so bile zdaj prvič v zgodovine preseljene iz PC-ja na konzole. Glede na napovednik je tole direktna selitev originalnih iger, čeprav se zdi iz prvih igralnih posnetkov, da je bila grafika vseeno malce nadgrajena – morda me spomin vara, a iz originala na PC-ju se ne spomnim tako prepričljivih senc. Prvi vtisi igralcev pravijo, da se igre ne zatikajo in so dobro optimizirane, na konzoli PlayStation 5 pa naj bi vsi naslovi tekli v ločljivosti 4K in to pri 60 sličicah na sekundo.

Kako lahko igralci že delajo prve vtise, če je pa najava prišla šele včeraj? No, to je ena od tistih stvari, ki v včerajšnjih govoricah niso držale, saj se je izid napovedal za junij, GSC Game World pa je trilogijo v nakup in igranje ponudil že včeraj. Legends of the Zone Trilogy je na voljo na konzolah Xbox One in Xbox Series X, ni pa tole ekskluziva, saj igre najdemo tudi znotraj trgovine PlayStation. Posamezni naslov stane 19,99 €, možno pa je kupiti celotno trilogijo po znižani ceni 39,99 €.

Pc Version could get controller support and achievements in the future (Super_PropheT is the community manager of GSC Game World)
byu/Quicksafe1 instalker

Konzole inačice iger se od PC-jevske razlikujejo v dveh pomembnih elementih: dosežkih in podpori za kontrolerje. GSC Game World uradno ni najavil, če se bodo nemara te dobrote preselile tudi na PC verzijo, a na Steamu se je oglasil vodja skupnosti, ki je namignil, da se znajo te stvari preseliti tudi na računalnike.

Legends of the Zone Trilogy bo preko naknadnih posodobitev prejel tudi podporo za mode, vse skupaj pa je lep posladek pred septembrom, ko se bo končno rodilo polnopravno nadaljevanje Stalker 2: Heart of Chornobyl.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime