Amazon predstavil svoj prvi barvni Kindle

Podjetje Amazon je zdaj izdalo že nekaj generacij popularnega bralnika Kindle in med temi leti se je spremenilo veliko stvari. Nove generacije so postajale večje in lažje in sčasoma smo lahko elektronske knjige začeli brati tudi v temi, saj smo dobili ozadno osvetlitev. Vse spremembe se pri bralcih niso dobro obnesle: nekateri še danes skandirajo po vrnitvi fizičnih gumbov za obračanje strani, vendar pa bodo te želje še naprej ostale neuslišane.

Je pa podjetje včeraj napovedalo svežo generacijo raznovrstnih izdelkov, ki prvič vključujejo tudi barvni bralnik. Kindle Colorsoft Signature Edition bo namreč kot prvi Amazonov bralnik omogočal tudi kakšno drugo barvo kot pa črno, belo in razne odtenke sive. Barva sicer pri bralnikih dolgo ni igrala kakšne večje vloge, saj je v bistvu niti nismo potrebovali: navsezadnje ti bralniki poskušajo pričarati vtis branja navadnih knjig in pri teh besede ne potrebujejo krancljanja. Vendar pa vseeno lahko bralnik od tega profitira: naslovnice knjig lahko zdaj živijo v svoji originalni barvni paleti, medtem ko bo branje stripov zdaj manj naporno.

Amazon je v izjavi za javno povedal, da so že dolgo razmišljali o barvnih različicah svojih bralnikov, a da tehnologija preprosto še ni bila tam, kjer so jo potrebovali. Zdaj so se stvari spremenile, saj so za Kindle Colorsoft Signature Edition morali narediti nekaj večjih sprememb v strojni opremi – še posebej so tu izpostavljene nitridne LED diode, ki bodo omogočale podrobne podobe in žive barve, ob tem pa se vseeno bralnik ne bo izpraznil po samo nekaj urah uporabe. Tehnologija prikazovanja bo še vedno E ink, ob enem polnjenju pa bomo iz naprave iztisnili do 8 tednov bralnih užitkov.

Kindle Colorsoft Signature Edition je zdaj že začel pobirati prednaročila – na nemškem Amazonu boste zanj odšteli 297,30 €, izid pa je načrtovan za 30. oktober.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime