Ubisoft naj bi razpustil ekipo, ki je izdelala Prince of Persia: The Lost Crown

Nove, slabe novice iz strani francoskega razvijalca in založnika Ubisofta. Gautoz je zanesljiv francoski novinar, ki se je pozanimal glede Ubisoftove igre Prince of Persia: The Lost Crown, ki je bila presneto zabavna in kvalitetna, hkrati pa je po letih zanemarjanja znova obudila franšizo Prince of Persia. Sicer je šlo za od strani gledano platformščino, ki spada v žanr iger Metroidvania in čeprav je veliko pristašev te serije upalo na nov, poln 3D naslov, je bil tudi The Lost Crown dobra tolažba, mnogi pa se strinjajo, da je bil to v zadnjih nekaj letih eden najbolj originalnih naslovov iz strani tega založnika.

Igro je spočel Ubisoft Montpellier, ki je pred tem že dolgo delala na igri Beyond Good and Evil 2, ta pa je bila že tolikokrat prestavljena, da je pravi čudež, da še ni bila preklicana. Dober del ekipe je bil sit dela na tem naslovu, zato so želeli spočeti nekaj povsem novega in originalnega iz česar se je nato rodil Prince of Persia: The Lost Crown.

Kljub temu, da je bila stvar zabavna za igranje in bi vse predstavljene mehanike dodelalo potencialno nadaljevanje, iz tega ne bo nič. Gautoz namreč poroča (prevod najdete na forumu ResetEra), da je bila usoda igre zapečatena že nekaj tednov po njenem izidu, saj prodaja ni dosegla pričakovanj in čeprav je razvojna ekipa želela izdelati več dodatnih DLC-jev in sčasoma tudi nadaljevanje, založnik njihovih prošenj ni uslišal, saj jih je skrbelo, da bi nadaljevanje uničilo prodajo prvenca, ki naj bi skozi leta dosegel večjo prodajo. Original je letos prejel nekaj večjih posodobitev ter eden in edini DLC imenovan Mask of Darkness.

Ekipa naj bi bila nato razpuščena in preusmerjena na druge projekte, ki kažejo večji potencial glede zaslužka, kar te dni pri Ubisoftu pomeni delo na novih delih serije Assassin’s Creed. Da je govorica resnična je potrdil tudi IGN, ki je o trenutnem stanju igre povprašal Abdelhaka Elguessa, izvršnega producenta igre The Lost Crown in ta je odgovoril, da so glavni člani dobili delo na drugih projektih, kar efektivno pomeni, da je upanje na The Lost Crown 2 dokončno izumrlo.

Ubisoft se zadnja leta redko loti dela na povsem originalnih projektih, saj te dni raje dela stvari po tujih licencah kot sta denimo Avatar in Star Wars, čeprav tudi pri teh ni dosegel pričakovane prodaje. Poleg igre The Lost Crown so leta 2020 dostavili Immortals Fenyx Rising, ki je ravno tako nosil veliko potenciala za razvoj naslednika, a je bila nato ta ideja ravno tako preklicana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime