Ubisoft naj bi preklical nadaljevanje igre Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising iz leta 2020 je bila ena redkih originalnih stvari, ki so prišle iz hlevov Ubisofta in osebno mi je bila zadeva presneto zabavna. Igra se ni sramovala svojega zgledovanja po Nintendovi uspešnici Zelda: Breath of the Wild, zaradi te pretirane podobnosti pa so jo nekateri igralci zaničevali, drugim pa je bila všeč. V slednji tabor spadamo tudi sami, saj je bil Immortals simpatičen, vseboval je dober humor in je bil kot naročen za tiste, ki imajo radi uganke, čeprav je v tem vidiku morda malček pretiraval.

Igra je dobila nekaj DLC-jev, kmalu pa so se začele govorice o potencialnem nadaljevanju. Novinar Jeff Grubb je lani prišel do informacij, da je bilo delo na drugem delu odobreno, a dvojka naj bi se namesto grške spravila v raziskovanje havajsko polinezijskih mitov in legend.

Zdaj pa naj bi vsi ti načrti padli v vodo. Novo poročilo iz spletne strani VGC pravi, da naj bi Ubisoft preklical razvoj drugega dela, saj se želi osredotočiti na svoje bolj dobičkonosne franšize. To spremembo so Francozi napovedali že v januarju, fokus pa je postala enormna serija Assassin’s Creed na katero je bil preusmerjen dober del notranjih studiev. Januarja so bili tako preklicani trije nenajavljeni projekti, a med temi ni bil Immortals Fenyx Rising 2. Preklic tega projekta, na katerem je delal Ubisoft Quebec, je prišel šele kasneje, saj založnik enostavno ne verjame, da iz njega lahko naredi finančno uspešno franšizo.

Viri so za VGC še povedali, da je sicer Immortals Fenyx Rising nabral nekaj oboževalcev, a da prodaja ni dosegla pričakovanj. V Evropi je bila za 70 % nižja od igre Assassin’s Creed Valhalla, veliko prodanih kopij pa je prišlo na račun razprodaj, tako še takrat, ko so igralci zadevo kupili, so to storili po močno znižani ceni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime