Call Of Duty: Black Ops 6 predstavil prvega nebinarnega operatorja v tej franšizi

Še vedno mi ni povsem jasno, kako je lahko ločena veja franšize Call of Duty, Black Ops, prispela že do šestega dela, saj imam sam v spominu samo prvi del, kjer se je nekdo ves čas drl “Mason!”, nakar smo malce skočili v Vietnam in dobili en del, ki je bil povsem večigralski.

A Black Ops 6 je resničnost in bo sledil začetni tradiciji iger Call of Duty, kar pomeni, da bomo lahko preigravali enoigralsko kampanjo in nato skočili tudi v večigralski del. Tale bo zopet vseboval kopico različnih igralnih načinov in bo predstavil eno novost, saj spletna stran GamingBible poroča, da se bo v igri prvič pojavil nebinarni operator.

Operatorji so različne osebe, ki jih prevzamemo v večigralskem načinu in večino njih je treba odkleniti preko uspešnega igranja. Vsak od njih ima svoje opise in v angleščini uporablja osebne zaimke kot so “he” in “she”, medtem ko je Volta Rossi edina oseba, ki ima v opisu osebni zaimek “they”, kar pomeni, da se ne opredeljuje začrtanemu spolu in Rossi je s tem postal_a prvi takšen operator v zgodovini serije Call of Duty, kar pomeni, da je ta močno povečala obseg svoje reprezentativnosti. Igralci nebinarnega spola se bodo tako lahko bolj poistovetili s svojimi izbranim likom, kar je pri igrah vedno dobra novica.

Volta Rossi v bistvu ni čisto prvi nebinarni lik v seriji Call of Duty. Ta čast tehnično pripada igri Call of Duty: Black Ops Cold War, kjer lahko v enoigralski kampanji glavnemu agentu Bellu sami dodelimo spol, na izbiro pa imamo moškega, ženskega ali pa nebinarnega, na voljo pa je tudi opcija, da je ta informacija zaupna. A pri tej igri je nebinarni spol samo opcijski, medtem ko pri Volti takšne izbire nimamo in je uradno ustvarjen_a iz strani razvijalca Treyarch.

Čakanja na izid igre Call of Duty: Black Ops 6 je konec, saj se je njen izid zgodil ravno danes, kar pomeni, da že lahko skočite v preigravanje enoigralske kampanje in se pozabavate v večigralstvu. Black Ops 6 je tudi prvi naslov serije Call of Duty, ki je že od prvega dne na voljo preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime