Microsoft potrdil: Call of Duty Black Ops 6 bo ob izidu na voljo preko Game Passa

Po nekajtedenskem ugibanju je Microsoft končno uradno spregovoril glede naslednjega dela serije Call of Duty, ki po odkupu založnika Activision Blizzard zdaj spada v njegovo gnezdo in potrdil je tisto, kar smo praktično vsi vedeli: Call of Duty Black Ops 6 bo že od prvega dneva na voljo tudi preko storitve Game Pass, ki je lani zaživela tudi v Sloveniji.

Za serijo Call of Duty je to tektonski premik, saj je Activision za te igre vedno računal polno ceno in je to s prihodom novih konzol celo zvišal: Modern Warfare 3 na Steamu stane 70 €, na konzoli PlayStation 5 pa celo 80 €. Resda se Call of Duty vsebinsko radi ponavljajo in na področju večigralstva ne prinesejo nečesa res novega, vendar pa se je vsak nov del že samo zaradi svojega imena dobro prodal, zato je nudenje takšnega naslova že od prvega dne izida preko storitve Game Pass tvegana poteza, saj bodo s tem zagotovo izgubili na prodaji samostojnih verzij igre.

A založnik se je v takšno tveganje podal premišljeno: analitiki namreč pravijo, da se je rast naročnikov servisa Game Pass upočasnila oziroma skorajda popolnoma ustavila, krivec pa je počasen priliv večjih naslovov, ki v 2024 na splošno manjkajo pri vseh ponudnikih. Prihod Call of Dutyja na to platformo bi zagotovo močno dvignil številke naročnikov, ki bi nato svojo naročnino podaljševali že na račun tega, da obdržijo večigralski dostop do te igre. Nakar bi čez eno leto prišel nov CoD in zgodba bi se ponovila.

Vprašanje ostaja, ali bodo ob tem na servis prispele tudi vse ostale igre te franšize, ki jih je sicer moč kupiti samostojno, a kljub pretečenim letom od izida njihove cene ostajajo visoke. Morda Microsoft o tem pove kaj več na svoji konferenci Xbox Games Showcase, ki bo premiero doživela 9. junija, saj bo takrat ena ura namenjena specifično franšizi Call of Duty in njenemu zadnjemu delu Black Ops 6.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime