Ray tracing sedaj na voljo tudi v Excelu

Ste si kdaj med pregledovanjem dolgih tabel in buljenjem v nepregledno morje cifer v programu Microsoft Excel zaželeli, da bi vse skupaj posedovalo realistično osvetlitev, ki jo ponujajo RTX grafične kartice preko tehnologije ray tracing?

Ne? Nima veze, vseeno lahko sedaj svoj dolgočasni delavnik popestrite z zanimivim projektom, ki ga je na Redditu pokazal uporabnik s0lly.

Tip je ustvaril že nekaj 3D modelov za Excel, sedaj pa se je domislil, da bi te modele lahko popestril z realističnim osvetljevanjem, ki bi poleg tega uporabnike še naučili kaj pametnega.

3D modeli so v bistvu samo črno bele sfere, a projekt je vseeno hudo impresiven. s0lly je svojo iznajdbo prilepil na GitHub in zadevo lahko praktično preizkusite tudi sami, boste pa si morali vzeti nekaj časa za namestitev.

Ko odprete datoteko odprite “Objects” zavihek ter se sprehodite do vrstice 24. Stisnite kombinacijo tipk za kopiranje (Ctrl + C), nato pa izberite vse vrstice od 25 – 14405 in pritisnite kombinacijo tipk za lepljenje (Ctrl+V).

To je v bistvu to, ne ostane vam drugega kot čakanje, saj bo moral vaš procesor premleti ogromno podatkov. Nato odprete zavihek “Screen” in pritisnete tipko “Animate”. Ta-da!

Ne pričakujte tekoče animacije kot je to videno v spodnjemu posnetku, saj bo animacijo malce težko poganjati na strojnih konfiguracijah, ki res ne vsebujejo pošastnih procesorjev.

Vseeno pa je projekt zanimiv in priča o domiselnosti pisarniške gručice igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime