Streamerji in igričarske skupnosti se zavzemajo za pomoč v požarih v Avstraliji

Če vsaj malce spremljate poročila, potem se zagotovo zavedate, da je Avstralija trenutno v velikih škripcih. Pri njih namreč divjajo hudi požari, ki se jih praktično ne da zajeziti in do sedaj so smrtonosni požari zahtevali 25 življenj, gorenju pa zaenkrat ne kaže konca.

Požari so naredili tudi cel kaos na živalskemu področju in koale ter kenguruji sploh nimajo časa, da bi se uničujočemu plamenu umaknili na varno. Umrlo naj bi že preko 480 milijonov živali in pogorelo 4 milijone hektarjev zemlje. Kako hiter je lahko požar vam prikazuje spodnji posnetek, ko je gasilce v samo štirih sekundah skoraj prevzel ogromen ogenj.

Avstralcem na pomoč prihajajo gasilci iz drugih držav, zbudila pa se je tudi igričarska skupnost. Popularni streamerji kot so Pokimane, Dakotaz in DrLupo svoje sledilce pozivajo, naj ponudijo donacije Avstralcem in jim s tem vsaj malo pomagajo iz krizne situacije.

Avstralska streamer skupina The Click Crew je v 36 urnem igralnem maratornu za gasilce zbrala preko 300.000 dolarjev, tu jim je pomagal tudi Fortnite zvezdnik Dakotaz, ki je prispeval 20.000 zelencev.

Watch live video from Loserfruit on www.twitch.tv

Igriačske skupnosti pritiskajo tudi na razvijalce. Overwatch igralci od Blizzarda zahtevajo, da za Junkrata in Roadhoga izdajo preobleki, ki bi jih lahko igralci kupili za denar, ta pa bi nato romal v pomoč Avstraliji. Enako gibanje se je začelo tudi za igro Rainbow Six, kjer bi takšni preobleki lahko dobila operatorja Mozzie in Gridlock. Rainbow Six prihaja izpod rok Ubisofta, ki mu požari niso tuji. Spomnimo se, da je ob gorenju cerkve Notre Dame ponudil svojo igro Assassin’s Creed: Unity popolnoma brezplačno ter namenil denarce za obnove historičnega spomenika. Upamo, da kaj takšnega naredijo tudi za pomoč Avstralcem.

In kaj je v temu času počel njihov predsednik vlade, Scott Morrison, ki ne verjame v podnebne spremembe? Kljub temu, da požari divjajo že od septembra, se je z družino odpravil na počitnice na Havaje. Iz teh se je potem vrnil, ko sta dva gasilca izgubila življenje in se mu je posvetilo, da bi bilo nemara vendarle dobro, da ob takšni katastrofi ne zapusti svoje države.

Če želite pomagati tudi sami, obiščite sledečo povezavo in Avstralcem pomagajte pri borbi. Vsak evro šteje, ne samo pri trenutni borbi, ampak tudi kasneje, ko se bo pričela obnova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime