Najmanjši gaming PC na svetu vsebuje vgrajeni kontroler

Tudi če ste zapriseženi PC igričar, ki ne povoha nobene druge konzole in njihovih ekskluziv, morate priznati, da je Nintendo Switch presneto zanimiva igrača. Včasih se paše malce pretegniti in se preseliti iz svojega igričarskega stola v posteljo in namesto da tam strmite v strop, bi pod roko lahko vzeli prenosno konzolo.

Nintendo je s svojim izdelkom zadel v polno in tega se zavedajo tudi proizvajalci PC periferij. Pisali smo že o zanimivem Alienwarovem izdelku, ki naj bi bil nekakšen Switch z bolj močnimi strojnimi komponentami, vendar je zadeva za zdaj samo v prototipni fazi.

Zato si raje oglejmo nekaj, kar je bližje izidu in za kar dejansko vemo specifikacije. Govorimo o miniaturnem gaming PC-ju podjetja GPD, ki se ljubkovalno imenuje Win Max.

GPD je svojemu novemu proizvodu podelil titulo “najmanjšega gaming PC-ja na svetu”. Seveda nekega uradnega merila za ta naslov ni, saj bi navsezadnje lahko zgradil zadevo, ki komaj poganja 8-bitni naslov in tega poimenoval “Gaming PC”.

Win Max pa ni neko revše, saj vsebuje precej impresivne komponente za tako majhno stvarco. Zaslon meri 8 palcev in je IPS, ločljivosti 1280×800, pod pokrovom pa se nahaja res impresiven procesor. Gre za zadnjo generacijo Intelovih Comet Lake procesorjev Intel Core i5-1035G7, ki bo tekel med frekvencama 1,2 Ghz do celo 3,7 Ghz.

Temu bo družbo delalo 16 GB DDR4 pomnilnika ter NVMe SSD disk, kapacitete 512 GB.

Precej impresivne specifikacije, ki se jih ne bi sramoval tudi kakšen večji PC. Žal pa majhnost ohišja zahteva svoj davek. Win Max namreč vsebuje samo integrirano grafiko Intel Iris Plus 940, kar je velik udarec za sličice na sekundo. GPD sicer pravi, da se da priključiti zunanjo grafično kartico preko Thunderbolt 3 vhoda, a to spet nima smisla, saj omejuje udobno mobilnost, ki je na koncu celotna poanta tega izdelka.

Podjetje je na svoji spletni strani prikazalo tudi nekaj grafov iz iger in strojna optimizacija divje variira. Medtem ko lahko Overwatch poganjamo pri 81 sličicah na sekundo, Fortnite komaj doseže 45 njih.

Win Max ima nad tipkovnico nameščen celo kontroler, z dvema smernima gobica in gumbi na desni strani, prisotna pa sta celo ramenska sprožilnika R1 in L1.

Žal za zdaj cena še ni znana, GPD pa pravi, da bo njihov izdelek na prodajnih policah moč najti v prihajajočih mesecih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime