Fall Guys sedaj na voljo za igranje – strežniki se šibijo pod navalom igralcev

Presenetljivi hit letošnjega poletja je zagotovo igra Fall Guys, ki se je navidez vzela od nikjer in hitro obnorela igričarsko množico. Že prvi beta preizkus je pokazal, da si igralci in gledalci želijo nekaj novega in barvasti ter prisrčni Fall Guys vsekakor obkljuka to kategorijo.

Razvijalec Mediatonic se je med beta preizkusom pohvalil, da so za nekaj časa prispeli na vrh Twitch lestvice najbolj gledanih iger. Takrat se jim je zdel ta dosežek nadvse zabaven, sedaj pa, ko se je zgodil končni izid in si lahko igro za 19,99 € privoščimo na Steamu, pa je heca konec. Razvijalec je lahko samo debelo gledal, ko so se njegovi strežniki nenadoma znašli pod pritiskom celega krdela igralcev in obleganja kar ni bilo konec.

Uradni Twitter račun, ki je, mimogrede, zelo zabaven, je naprej poročal, da se je naenkrat v igri zabavalo kar 120.000 igralcev. Žal so takrat strežniki začeli sopihati in se tudi rušiti. Razvijalec je začel hitro dodajati nove strežniške mišice in medtem ko igra ni delovala, se je vanjo poskušalo naenkrat prijaviti kar 140.000 igralcev.

Za takšen naval je deloma kriv tudi Sony, saj je ravno Fall Guys postala tista brezplačna igra, ki jo dobijo vsi naročniki servisa PlayStation Plus. Vendar tudi PC-jaši niso počivali in igra je trenutno na vrhu najbolje prodajanih iger Steama, na višku pa jo je naenkrat preigravalo preko 76k igralcev. Fall Guys: Ultimate Knockout kraljuje tudi na Twitch lestvici najbolj gledanih iger in zasledovalci ji trenutno niso niti blizu.

Obleganje strežnikov bi bilo še večje, če bi igra izšla tudi na ostalih platformah. Žal Xbox One in Nintendo Switch nimata svoji verziji igre, je pa razvijalec izjavil, da bi rad Fall Guys po izidu pripeljal tudi na ostale izpuščene konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime