AMD pokazal prvo sliko prihajajoče serije grafičnih kartic Big Navi

NVIDIA je s svojo najavo grafičnih kartic RTX 3070, 3080 in 3090 pošteno podžgala rit svojega konkurenta AMD-ja in ta se je bil primoran hitro odzvati. Rdeči tabor je že uradno najavil konferenco, kjer bodo predstavili naslednjo generacijo grafičnih kartic RX 6000, ki že dolgo nosijo kodno ime Big Navi.

Predstavitev se bo zgodila 28. oktobra, kar je še dolgo stran in do takrat bo NVIDIA na trg že poslala grafične kartice RTX 3080 in 3070. To pomeni, da bo AMD precej zamudil svoj vstop na trg, kar ga bo zagotovo bolelo na denarnici.

Podjetje se zato trudi ostati relevantno in tako so včeraj uradno pokazali prvo sliko prihajajoče kartice Big Navi. Kakor vidite bo ta res velika in za razliko od prvih primerkov konkurenta, bomo tu namesto dveh, videli tri ventilatorje. Poleg tega je zanimivo videti, da bo kartica vsebovala dva 8-pinska vhoda, medtem ko NVIDIA ponuja 12-pinskega s pretvornikom.

Več iz ene slike seveda ne moremo razbrati, se je pa AMD odločil narediti promocijo tudi v igri Fortnite oz. v njenem igralnem načinu Fortnite Creative Island. Tam si lahko s kodo 8651-9841-1639 3D model ogledate od bližje ali pa si samo preprosto oglejte spodnji posnetek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime