HearthStone: Heroes of Warcraft

Deceptively Simple. Insanely Fun.

HearthStone: Heroes of Warcraft je zastonjska,  SDCCG (Strategic Digital Collectible Card Game) igra za PC, MAC in iPad, planirana je tudi podpora Android napravam. Razvijalec igre je Blizzard Entertainment.

Igralec prevzame vlogo enega od devetih legendarnih herojev iz Warcraft franšize, nakar se igralca med seboj bojujeta v izmeničnih rundah (Turn) z vnaprej pripravljenimi kupčki (Deck) kart.

Hearthstone-Heroes-950x534

Trenutno je na voljo devet herojev, vsak s svojimi posebnimi sposobnostmi.

Izbiramo lahko med velikim številom kart, ki so razdeljene v 3 kategorije –  Class karte, Neutral karte in Equipement karte. Vsaka karta ima dodeljeno redkost (Rarity), ki jo označuje barva kristala na karti.

Hearthstone_Gems
Za igranje kart, se uporabljajo Mana kristali. Pričnete z enim, nakar vsako rundo dobite novega (max. 10) medtem ko se prejšnji ponovno napolnijo. Koliko mana kristalov potrebujete za igranje določene karte, je napisano na karti sami.

Na voljo so štirje načini igranja – Practice, Casual, Arena in Ranked. Practice način je namenjen vaji, igrate proti računalniku medtem ko je Casual namenjen vaji proti pravim nasprotnikom. V areno vstopite tako, da kupite ključ (z pravim denarjem ali in-game goldom) in sestavitev svoj kupček kart – igra vam ponudi po tri naključne karte, izberete lahko samo eno. Postopek ponovite, dokler v kupčku nimate 30 kart, nakar se podate v areno bojevat proti pravim nasprotnikom. Nagrado dobite glede na število zmag (Gold, paket kart, karte …)
Ranked način je HearthStone lestvica. Razdeljena je na sezone, ki trajajo po en mesec, vsako sezono se lestvica ponastavi. Glede na to kako dobro se odrežete, vam igra dodeli rank – ranki si sledijo od 25 do 1 in nato Legend.

hsranks

Pred kratkim je izšla prva HearthStone dogodivščina – Curse of Naxxramas, ki je prinesla 30 novih kart in nov način igranja, imenovan Adventure Mode.

Če vas igra zanima, pa ne veste kje bi začeli, se pridružite slovenski HearthStone skupnosti. Na spletni strani boste našli novice, vodiče in tekmovanja.
Novembra se obeta BlizzCon stream v Ljubljani (KUD France Prešeren), kjer se bo odvil tudi največji HearthStone turnir v Sloveniji. Pridite pogledat! 😉

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime