Counter Strike: Global Offensive za začetnike

CS:GO je zelo tekmovalna igra, zato smo se odločili, da vam pomagamo pri težkem začetku. Če še niste igrali Counter Strike-a ampak imate namen začeti oziroma ste pravkar začeli, vam bodo ti nasveti zagotovo pomagali. Da preveč ne dolgovezimo pojdimo kar k prvemu nasvetu.

  1. Poznavanje sistema igranja in orožij.

Začnimo na začetku. Da se privadite na sistem igranja in samo igro vam priporočam, da najprej igrate offline z bot-i. Tako boste v miru dobili osnoven občutek za igro, ne da bi se kdo ves čas drl na vas in vas ubijal. Preizkusite čim več orožij, da boste videli njihove lastnosti in tako lažje ugotovili katera vam najbolj ležijo. Valve je ustvaril sistem, ki začetnikom ne dovoli igrati tekmovalno dokler ne pridete do 3. nivoja.

  1. Ekipno igranje in komunikacija

CS:GO je ekipna igra, zato jo je zelo neumno igrati sam. Najboljše je če igrate v skupini prijateljev ali znancev. Osebno se strogo držim tega pravila in vedno igram z najmanj 1 prijateljem. Če boste igrali sami lahko dobite v ekipo nekoga, ki ne komunicira, se samo jezi in pri tem zmerja vas in druge. V najhujšem primeru lahko dobite Rusa. Zelo je pomembna tudi sama komunikacija. Če nimate mikrofona si ga nabavite. Če boste v ekipi komunicirali o taktikah in kje so nasprotniki, bo vaša igra precej boljša. Za dobro komunikacijo je pomembno tudi to, da poznate dele map, ki jih največ igrate. Tako boste lažje povedali soigralcem kje se nahajajo nasprotniki. Naučiti se je potrebno tudi nekaj osnovnih pojmov (glej slovarček na dnu članka). Vedno spoštujte ukaze ekipe in se jim prilagajajte. Če je “eco runda” ne kupujte, če se igra na B greste na B… Tako se boste izognili nepotrebnim prepirom in posledično ne boste živčni. Prav tako se tudi vi ne jezite na druge brez potrebe.

Primer mape:

de_dust21

Callout-i map – https://csgobase.net/map-callouts/

  1. Zadovoljivo število FPS-jev

CS:GO ni zahtevna igra. Že solidni računalniki (4GB rama, i5 intel procesor, 1GB grafične kartice…) bo lahko ustvaril okoli 70 FPS-jev na najvišji ločljivosti. Če spustimo ločljivost na manj in izklopimo nekatere efekte lahko spravimo to številko tudi prek 100 sličic na sekundo. Seveda več kot jih boste imeli boljše bo. To gre z roko v roki z zmogljivostjo monitorja, kar pa smo že obdelali v enem izmed naših vedežev.

 

  1. Prave nastavitve miške

Pomembno je, da si poiščete pravo občutljivost za miško. Najlažje bo, če sledite navodilom iz tega videa.

 

  1. Naučite se vzorce odsunka!

Če ste igrali recimo Call of Duty, se odvadite držanja levega gumba. V CS:GO ima vsaka puška svoj odsunek oz “recoil” vzorec. To pomeni, da se vsaka puška drugače obnaša če z njo »spray-aš«. Za začetnike riporočam, da streljate tako da “tapkate”, saj boste s tem bolj natančni, samo učenje odsunkov pa ni kratkotrajno in enostavno. “Sprejanje” je primerno le za SMG puške (spray and pray).

Primer odsunka:

VIvdIQf

Slovarček

Peek – pogledati izza vogala za nasportniki

Rush – napasti brez ustavljanja

Flank – obiti in ubiti nasprotnika s hrbta

Eco – runda ko se varčuje z denarjem in se ne kupi nič

Force buy – runda, ko kupiš, kar si lahko privoščiš

Full buy – runda, ko imaš denar in kupiš najboljša orožja

Rotate – menjati pozicijo (naprimer z A na B, z B na mid…)

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime