Obisk Gamescom-a 2016

Letošnjega Gamescom festivala pod temo “Heroes in New Dimensions” se je udeležilo več kot 345 000 ljudi, med njimi tudi mi. Tokratni festival se lahko pohvali tudi z rekordnim številom podjetij, katera so se predstavila. Teh je bilo namreč 877, kar je 9% več kot leto poprej. Tudi karte so bile razprodane že več tednov pred začetkom in že to priča o količini ljudi, kateri so želeli košček festivala.

Seveda ne govorimo brez razloga o GAMEScom-u. Preizkusiti je bilo mogoče mnogo prihajajočih iger ter vrhunske gaming opreme, prisotno pa je bilo tudi veliko znanih streamerjev ter drugih pomembnih osebnosti iz sveta iger. Predstavljeni niso bili le večji naslovi, ampak so svoj kotiček v enajstih halah imele tudi igre neodvisnih razvijalcev.

O, ja. Videti (in preizkusiti) je bilo možno res veliko različnih iger. Vse od novega Call of Duty-a in Battlefield-a, pa do Gwent-a, Civilization VI in še mnogo drugega. Skratka, pravo doživetje za vsakega, ki rad preživlja čas za računalniškim zaslonom. Pa tudi če ne sodite med igračarje, bi pogled na top gaming računalnik z 1070 SLI redko koga pustil ravnodušnega.

Ogledali smo si lahko vse od napovednikov, pa do demo preizkusov, prav tako pa je bilo oznanjenih tudi nekaj novih naslovov. Za bolj podjetne je bil možen tudi obisk “trade” prostorov, kjer je bilo govora predvsem o poslu. A to navadnega igračarja najverjetneje ne zanima. No, vsaj glede na to, da so karte za obisk teh prostorov stale več kot 50€.

Dodatno velik del vsakega takšnega sejma predstavlja tudi cosplay in bil je prisoten tudi na tem dogodku. Ogledali smo si lahko veliko število različnih in zanimivih podoživetij znanih likov, nekatere malo slabše, druge pa res vrhunske. Seveda se je bilo možno (z dovoljenjem) z igralci tudi slikati, kar je postal že pravšen fenomen.

Svoj prostor v eni izmed hal je zasedel tudi e-šport. Obiskovalci so si lahko ogledali profesionalne igračarje, ki so se pomerili v par igrah, vključno z HoTS, Hearthstone in LoL. Tako smo si lahko pobližje ogledali e-športnike v njihovi obrti, dogodek pa je bil v živo predvajan tudi preko twitch-a za vse tiste, ki se gamescom-a niso uspeli udeležiti. V parih izmed ekip so bili prisotni tudi slovenski igralci, kar je za takšno malo državo zelo pohvalno.

Zaradi ogromnega števila ljudi in čakalnih časov (tudi več kot 3 ure!) si vsega nismo uspeli ogledati, a tudi če bi želeli, bi nam to vzelo več kot teden dni.

Skratka, Gamescom je zagotovo eden izmed največjih takšnih festivalov po Evropi in o tem priča že množica ljudi. Zagotovo se ga splača obiskati, vsaj če imate dovolj našparanih denarcev. A za ponovni obisk boste morali počakati na naslednje leto, saj se je tokratni festival že uspešno zaključil.

Slike Gamescoma najdete na našem Facebook profilu.

Preverite povezana članka iz Gamescoma!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime