Najboljše igre leta 2016: Akcijske igre

Leto je naokrog in za vas smo pripravili bomo pripravili lestvico najboljših iger v letu 2016. Zaradi velikega števila iger smo se odločili, da vam jih bomo predstavili v več člankih. Potrudili se bomo, da bodo izšli vsaj na vsake 3 dni.

Danes so na vrsti akcijske igre, ki so eden izmed najbolj popularnih žanrov v svetu igračarstva.

Zakaj ravno akcijske igre?

Odgovor, zakaj so akcijske igre najbolj igrane, se verjetno skriva v vsebini. Vsebina se od igre do igre sicer razlikujejo, a bistvenih razlik ne opazimo. Vsebujejo veliko nasilja, krvi, adrenalina, zabave … Ali tudi vi obožujete akcijske igre? Ta podatek nam lahko razkrijete na anketi, do katere pridete tukaj!

Lestvica:

VI. Overwatch

Overwatch je večigralska streljanka izpod rok priznanega razvijalca Blizzard. Zaradi risankaste podobe in prijaznega videza je primerna tudi za mlajše občinstvo (za razliko od večine drugih iger na seznamu). V njej boste lahko izbirali med 23 junaki, ki jih boste z ekipo poizkušali popeljati zmagam nasproti. Odlikuje jo izjemno širok krog igralcev, tako vam ni potrebno skrbeti, da ne bi našli soigralcev, z enakimi bojnimi sposobnostmi. Na šestem mestu je pristala zaradi nekaterih manjših zamer. Še vedno gre za kakovostno igro, ki se ji obeta, če bo Blizzard ostal zvest svojim načelom, dolgoletna podpora in redno izdajanje novitet.

Več o igri.

V. Killing Floor 2

Končno smo dočakali. Killing Floor 2 je končno prišla iz zgodnjega dostopa! Igra, v kateri s svojimi prijatelji pobijate pošasti. Od svojega predhodnika se razlikuje v tem, da vsebuje več orožja in izboljšano grafiko. Kljub temu pa ob igranju še vedno vonjamo predhodnika, ki so mu razvijalci ostali zvesti. Različni junaki, sposobnosti in sovragi bodo pustili dober vtis tudi na novince v seriji.

Več o igri.

IV. Watch Dogs 2

Postavljeni smo v San Francisco, v katerem ne manjka vdiranja v razne naprave, vožnje, dronov in drugih stvari, ki jih bomo lahko počeli v igri. Čeprav je prvi del nekoliko razočaral, je drugi neupravičeno kar nekoliko spregledan. Od igre nismo pričakovali kaj preveč, vendar nam je slednja pripravila eno izmed najlepših presenečenj leta 2016. Med igranjem smo večkrat pomislili na GTA V.

III. Titanfall 2

Titanfall 2 je uspel izpolniti pričakovanja in je po kvaliteti zlahka presegel predhodnika. Je pa imel ob izidu nesrečo, saj ga je zaradi glasnega soočenja med Battlefield 1 in Call of Duty večina ljudi spregledalo. Presneti grešniki. Gre za igro, ki jo vsak ljubitelj akcijskih streljačin prežetih z adrenalinom ne bi smel izpustiti. Tudi “rokovanje” z titani je izjemno zadovoljivo, obnašajo se dosti manj okretno kot pešaki, kakor je tudi za pričakovati od ton železa.

Več o igri.

II. Battlefield 1

Večni spopad s serijo Call of Duty se je letos zagotovo končal v prid EA, saj je novi Battlefield 1 gladko prestrelila konkurenco in se okronala za najboljšo spletno streljačino letošnjega leta. A pohvalno ni le večigralstvo. Battlefield 1 vam v enoigralski kampanji predstavi tudi drugo stran vojne in vas postavi v center uničenja. Kot pri prejšnjih Battlefield-ih je rokovanje z orožji odlično, čeprav se ta obnašajo bolj avtomatično, kot bi pričakoval od prve svetovne vojne.

Več o igri.

I. Doom

Igra je v svet prišla 12 let po izidu prejšnje igre v seriji. Kljub ne-preveč-obetavnim večigralskim beta testom je dosegla in presegla pričakovanja. Še vedno vsebuje veliko nasilja in krvi, zato mogoče ni primerna za vsakogar, razen če želite rediti mlade psihopate. Mladež in softiči se je zato raje izognite. Postavljena je na Mars, kjer se kot Doomguy ponovno bojujete s peklensko nadlego. Zagotovo najboljša igra leta z prečudovitim izgledom in presenetljivo dobro optimizacijo. Lastnikom AMD grafičnih kartic se je lahko ob izidu le smejalo, saj je bil tudi ena prvih iger, ki je v celoti uspela izkoristiti prednosti Vulcan API.

Več o igri. 

Vas zanimajo tudi ostale kategorije ter najslabše igre leta?! Spremljajte našo stran in izvedeli boste, katere igre so članom ekipe povzročale prezgodnjo rast/izgubo las.

Z nami lahko vaše mnenje in sezname delite na našem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime