Najboljše igre leta 2016: Strateške igre

V prejšnji lestvici smo vam prestavili šest najboljših akcijskih iger, danes pa so na vrsti strategije.

Skok na lestvico akcijskih iger.

Streteške igre

Čeprav navadno strateške igre ne privlačijo pozornosti množic, jih oboževalci skorajda častijo. Njihov poudarek je na načrtovanju, razmišljanju in udejstvovanju še tako temnih načrtov. Čeprav največkrat vsebujejo vojaško tematiko, so zelo popularne tudi vesoljske strategije, ki imajo korenine že daleč v zgodovini iger.

Lestvica:

VI. Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Rezultat iskanja slik za Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Prva igra tega seznama je primerna predvsem oboževalcem starejših iger Commandos in Desperados. V Shadow Tactics: Blades of the Shogun nadzorujete skupino do petih karakterjev, ki jih upravljate med različnimi misijami. Te vsebujejo vse od umora pomembnih oseb, kraje dokumentov, bega iz zapora, ampak je misij preveč, da bi jih vse našteli. Če ste oboževali Commandose, vam bodo kmalu pri srcu tudi ti nindža bojevniki, saj je samo igranje podobno, atmosfera pa fantastična. Tako boste lahko občudovali podrobna okolja, med pozornim premišljevanjem svojih naslednjih potez. Odlična izdelava, odsotnost napak in gladko delovanje poskrbi, da boste v srednjeveškem japonskem svetu rade volje pustili mnogo ur. Še dodaten bonus je, da lahko s steam-a snamete tudi brezplačno demo različico, ki obsega eno misijo.

V. Hearts of Iron IV

S srednjega veka se prestavljamo v drugo svetovno vojno. Hearts of Iron IV vas postavi na čelo enega izmed narodov med največjim modernim konfliktom, kar ga je svet videl. Gre za fantastično nadaljevanje ene izmed najboljših simulacij druge svetovne vojne, ki se lahko odvija kakorkoli želite (oz. kakorkoli želi umetna inteligenca). Vsebuje veliko podrobnosti in globine, a so se razvijalci vseeno potrudili in naredili igro bolj dostopno tudi za ljudi, ki niso igrali prejšnjih iger v seriji. Vseeno vas, tudi če ste veteran serije, to ne rabi skrbeti, saj gre kljub temu za globoko izkušnjo – si pa za osnovno igranje ne rabite prebrati celotne enciklopedije. V glavnem, Paradox je spet uspel narediti strategijo, katera ima nujen prostor na polici vsakega ljubitelja strategij in zgodovine.

Več o igri.

IV. Total War: Warhammer

Na četrto mesto smo uvrstili eno izmed najbolj odmevnih strategij tega leta. Nov Total War je uvrščen v globok fantazijski svet, ki ga nudi Warhammer. Že ob oznanitvi je doživela izjemno navdušenje in zlahka bi šlo še za eno razočaranje, a dobili smo svežo in zabavno novost, ki je opravičila kritično slabše sprejeti Rome 2 in Attilo. Kot verjetno že veste, lahko v njej igrate kot ena izmed fantazijskih ras, vsaka s povsem unikatnim načinom igranja. Gre za odlično strategijo in dobrodošlo adicijo kolekciji vsakega Total War ali warhammer oboževalca, pokaral bi le denarje-lačen pristopom do DLC-jev (nič novega v seriji).

III. Stellaris

Stellaris je realno časovna 4X strategija, v kateri se borite za oblast nad galaksijo. Na začetku se boste borili predvsem proti “nevtralnimi” frakcijam in piratom, kasneje pa tudi drugim civilizacijam. Pohvaliti velja izvrsten vmesnik za ustvarjanje lastne rase in napeto preiskovanje planetov in resursov na njih. Imam pa tudi eno manjšo pripombo. Boj poteka v realnem času, vendar nadzor nad floto ni dodelan, kot bi si želel. Vseeno je Stellaris na nas pustila dober vtis in zasluženo zasedla tretje mesto.

Več o igri.

II. XCOM 2

Zgodba se navezuje neposredno na predhodnika XCOM: Enemy Unknown. Kljub neizmernemu trudu in žrtvovanjem zemljanom domačega planeta ni uspelo obraniti. Med ljudmi na ulicah so se znašli vesoljci, ki pa za idiličnimi predstavitvami nekaj prekrivajo. Slednje boste poskusili ugotoviti kot vodja odpora, ki se z nadvlado nikakor ne more sprijazniti. Pot vas popelje na mnogo različnih in dobro dodelanih map, na katerih se spoprimete z različnimi vrstami nezemljanov. Igra ne dopušča nepremišljenega vodenja še tako veteranskega vojaka, saj ga nezemljani hitro pogubijo. Rekel bi, da je izjemno neodpustljiva in so izgube vojakov stalnica, na katero se je dobro privaditi. Gre za odlično potezno strategijo, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

Več o igri.

I. Civilization VI

Civilization, ponovno se srečamo. Po ne najbolje sprejetem Civilization Beyond Earth je Firaxis tokrat ponovno uspelo. Odmevnejše nove mehanike so okrožja, ki poskrbijo za razvejana mesta, aktivni razvoj, kjer so razvojni bonusi odvisni od stvari, ki jih počnete. Prav tako je mogoče združevanje raznih enot v skupine. Vodje imajo tokrat več osebnosti, dolge vojne pa povzročijo negodovanje meščanov, ki bi raje kruha in iger. Igra primerna za igranje prekaljenih Civilization mačkov, kot tudi zelencev, ki si obširni svet “še samo ene poteze” želijo doživeti.

Vas je izbor presenetil? Imate svoje zamisli za seznam? Delite ga z nami na našem forumu!

Že kmalu se vračamo z lestvico top iger zvrsti igranja vlog (RPG), zato nas spremljajte!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime