Konzole

Sony je svojo kariero v izdelovanju konzol začel okoli leta 1990 med, tem ko je Nintendo svojo prvo konzolo predstavil že nekaj let prej. Še nekaj let kasneje pa se je v boj priključil še Microsoft s svojim Xbox. To pa je tudi seznam podjetji, ki so tudi danes v vrhu izdelovalcev konzol. Konkurenca se iz leta v leto zaostruje, saj želi vsak izdelovalec dostaviti najboljšo konzolo z najnovejšimi komponentami.

Prve konzole so povzročile evforijo v svetu igračarstva. Poglejmo, katere so bile prve konzole na tržišču.

Nintendo Entertainment System

Je prva konzola na trgu, v Evropo je prišla okoli leta 1986. Ena od glavnih iger je bil Super Mario Bros, ki je hkrati najbolj prodajana igra vseh časov. O njegovem sodobnem nasledniku si lahko preberete tukaj.

Leta 2004 je Nintendo razkril podatek, da so do tega leta prodali okoli 62 milijonov enot po vsem svetu.

PlayStation

 

Leta 1994 je Sony predstavil prvo konzolo iz kolekcije PlayStation. Nekaj let kasneje pa se je prvi verziji konzole pridružila še različica PSone. Ta se od velikega brata ni veliko razlikoval. Edina razlika, ki je bila očitna na prvi pogled, je bila velikost in oblika.

Leta 2003 so razkrili, da so skupaj razposlali okoli 102 milijona konzol.

Xbox

V konkurenco se je okoli leta 2001 (Amerika) vmešal še Microsoft s svojim XBOX. Leta 2002, so že zagnali svoj sistem Xbox Live, ki še danes omogoča igranje iger preko spleta. Xbox je bil že v tistem času v zelo velikem zaostanku za konkurenco. Prodali so namreč le okoli 24 milijonov konzol.

 

Razvoj je šel naprej, tako kot gre tudi danes. Sony je že s prvo konzolo dokazal, da sodi na sam vrh ustvarjalcev konzol. To dokazuje tudi danes iz konzole v konzolo. Njihova zadnja kolekcija je PlayStation, ki bo zagotovo ena najbolj prodajanih v zgodovini.

Najnovejša iznajdba, pa so prva VR očala, ki omogočajo skok v navidezno resničnost kar z konzolo. Več o očalah najdete tukaj.

Razkrili, so podatke o prodajnosti konzole PS4, katero naj bi od izida (2013) do konca 2016 kupilo že 53 milijonov ljudi. Rekord trenutno drži Sony z njegovo umetnino PlayStation 2, ki so jo dostavili 155 milijonom naročnikom.

Se zanimate za nakup PlayStation 4? Tukaj je čudovit opis, ki vam bo pomagal pri odločitvi.

Ker je že nekaj časa minilo od zadnjega izida, mnogi oboževalci nestrpno čakajo novo konzolo. Sony uradnega datuma izida in slik ni izdal, ugiba pa se, da bo konzola izšla okrog leta 2020. Na spletu pa se že pojavljajo slike, ki naj bi razkrile podobe novega PlayStation 5.

Ali se Nintendo vrača kot kralj konzol?

To je zagotovo vprašanje, ki zanima vse poznavalce in uporabnike konzol. Nintendo je namreč predstavil hibridno konzolo, ki nam bo omogočala igranje tako doma kot na poti. Po prvih videoposnetkih in slikah, ki jih je Nintendo predstavil, so pričakovanja zelo visoka, saj takšne konzole ni dostavil še nihče. Če jim bo uspelo, bodo postavili visok cilj svojim konkurentom. Če vas zanima več o konzoli, obiščite ta članek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime