Minecraft prihaja na Nintendo Switch

Pri 4J Studios, so potrdili sodelovanje z Nintendom. Razvijalci izdelujejo verzijo ene uspešnejših iger za Nintendovo najnovejšo konzolo, ki pa še ni na tržišču.


Minecraft je izšel leta 2011, najprej z različico za PC, kar je tudi najbolj igrana verzija. Kasneje so se razvijalci osredotočili še na konzole, tako igro najdemo na konzolah Xbox 360, PS3, PS4, PS Vita in Xbox One. Kmalu pa bo na voljo še na konzoli Nintendo Switch. Pri Microsoftu, ki je leta 2014 kupil Minecraft in glavnega razvijalca, so razkrili, da so prodali več kot 25 milijonov iger za PC različico. Število igralcev se še vedno zvišuje, kljub temu da je igra stara že 6 let. Razvijalci ves čas pripravljajo nove verzije, v katerih se najde veliko novega. Trenutno najnovejša različica je 1. 11. 2

Kot kaže so se pri Microsoftu navdušili nad novo konzolo, in v tem hkrati začutili veliko poslovno priložnost. V teoriji je to vsekakor pravilna odločitev, kako pa bo vse skupaj izgledalo v praksi pa bomo videli po izidu konzole Nintendo Switch. Več o konzoli si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime