Xbox One X bo stal 499 €

Microsoft je že na E3 2016 najavil svojo novo konzolo, o kateri smo pisali TUKAJ. Pred dobrim tednom, torej leto dni po najavi, so izdali specifikacije, dizajn in, kar je najpomembneje, ceno.

Slednja je kar zasoljena, saj gigant namerava zanjo zahtevati skoraj 500 €. Slednje je marsikaterega igralca razočaralo, saj je konzola za dobrih 100 € dražja od konkurenčne PlayStation 4 Pro.

Vendar roko na srce, gre za zmogljivejšo konzolo, ki naj bi omogočala igranje iger v 4K s 30 do 60 FPS (v podprtih igrah). Vodja izpostave Windows gaming in Xbox Mike Ybarra je pojasnil, da so pri sestavi morali sprejeti nekaj kompromisov, vsekakor pa bi konzolo z varčevanjem lahko pocenili. Po njegovih besedah je namenjena premijski publiki in temu primerno tudi zasnovana. Na čem pa bi lahko privarčevali? Vgradili bi manj pomnilnika, znižali nazivno frekvenco procesorske in grafične enote in posledično vgradili cenejši hladilni sistem, ampak kot sem že napisal, se za te korake niso odločili.

Kako bodo odločitev Microsofta sprejeli kupci, bo pokazal čas. Prvenstveno so bile konzole priljubljene zaradi nizke cene in enostavnosti (kar poglejmo, kaj se je zgodilo s Steam “računalniki”), v zadnjem času pa se vse skupaj nekoliko zapleta. Tako Sony kot Microsoft imata na trgu dve, različno zmogljivi konzoli, katerima bodo pri gigantu iz Redmonda kmalu dodali še novo sestrico. Kako se bo odnesla taktika in kako bodo razvijalci igre prilagajali trem popolnoma različno zmogljivim konzolam? Le čas bo pokazal, ali je bila odločitev pravilna.

Vabljeni, da z nami v komentarjih delite, kaj sami mislite o novi konzoli in taktiki Microsofta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime