Bo Sapphire izdeloval grafične kartice za rudarjenje?

 

Govorice pravijo, da se Nvidia pripravlja na izdelavo grafičnih kartic za namene rudarjenja kriptovalut, kar ima smisel, saj je v zadnjem času postalo kopanje virtualne valute precej popularno. A žal je Nvidia prepozna, saj jo je prehitelo podjetje Sapphire. Ti so izdali kar nekaj grafičnih kartic AMD Radeon RX 470 in 560 za namene rudarjenja.

Lahko bi rekli, da je podjetju Sapphire padla sekira v med, saj kolikor vem, je trenutno to edino podjetje, ki ima grafične kartice namenjene vsem, ki se s popularnim poslom ukvarjajo. Vsega skupaj so izdelali 5 kartic:

  • Sapphire Radeon RX 470 Mining Edition 8 GB (Samsung) — 300 £ (340 €)
  • Sapphire Radeon RX 470 Mining Edition 8 GB — 290 £ (330 €)
  • Sapphire Radeon RX 470 Mining Edition 4 GB (Samsung) — 260 £ (295 €)
  • Sapphire Radeon RX 470 Mining Edition 4 GB — 249 £ (280 €)
  • Sapphire Radeon RX 560 Mining Edition 4 GB — 170 £ (190 €)
Sapphire AMD Radeon RX 560

Po slikah sodeč ima le RX 560 en DVI-izhod, vse ostale kartice so brez video izhodov.

Opazili smo tudi, da Sapphire ponuja dve kartici s pomnilniki znamke Samsung, saj se ti bolje navijajo kot čipi znamke Elpida. Tako bi uporabniki lahko imeli boljši izkoristek pri kopanju denarja. Čeprav razlika pri RX 470 ni velika (25—28 MHz proti 24—27 Mhz), rudarji poizkušajo iz svojih naprav iztisniti čisto vse, kar lahko. Mogoče se jim obrestuje, če na začetku investirajo malo več in na dolgi rok vse to nadoknadijo.

Konec koncev te grafične kartice niso tako čudovite, saj imajo garancijski rok le 1 leto in glede na to, da nimajo video izhodov, se poraja vprašanje, kam bodo kartice odpotovale po uporabi, saj so za igričarje brez vrednosti. Take kartice morajo biti cenovno precej ugodnejše kot navadne, da bi se zares izplačale.

No, recimo, da nam tokrat denar postavlja nov trend in mogoče bo na voljo vse več novih grafičnih kartic, namenjenih rudarjenju. Prav tako pa upam, da se bo ves prah okoli kopanja virtualnega denarja kmalu polegel, saj za nas, igričarje, v trgovinah ni več kartic, če pa so, so precej drage.

Več o pomanjkanju grafičnih kartic si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime