7. sezona kultne Igre prestolov (Game of Thrones) se pričenja danes!

Najbolj gledana serija v zgodovini HBO-ja, je po več kot letu dočakala nadaljevanje. Govorimo seveda o  7. sezoni serije Igre prestolov. Za razliko od preteklih šestih sezon, ki so imele po 10 epizod, bo 7. postregla le s 7 epizodami. Danes bodo premiero dočakali v ZDA, za vse preostale bo na HBO na voljo dan kasneje.

Gre za eno izmed najbolj pričakovanih sezon v zgodovini serij, ki napoveduje prehod fantazijske serije v temačen čas, kar izda že napovednik. Gledalci bomo končno dočakali tisto, na kar so nas avtorji napeljali v uvodniku, ko se Gerad, Will in Ser Waymar Royce, rangersi iz Nočne straže, odpravijo slediti divježem (wildlings) …

Sedma sezona s sedmimi novimi deli se osredotoča na zbiranje vojska in dogajanje, ki so ga ljubitelji te serije pričakovali že leta. Na začetku sezone se Daenerys Targaryen v spremstvu svoje vojske ter opogumljena z zavezništvom klanov Dothrakijev in Železorodnih in trojico smrtonosnih zmajev končno odpravi proti Zahodnjem skupaj s Tyrionom Lannisterjem, nedavno povišanem v njenega pomočnika. Jon Snow, ki je oživel v šesti sezoni, je na Severu očitno utrdil svojo moč po spektakularnem zavojevanju Ramsayja Boltona v “Bitki pankrtov” ter vrnitvi Zimskega dvorca pod nadzor rodbine Stark. V Kraljevem pristanku je Cersei Lannister, ki je ostala brez vseh naslednikov, uspešno pridobila Železni prestol – tako, da je v Baelorjevi septi z ognjem uničila Visokega vrabca in druge sovražnike. A ko se te in še druge frakcije divje ženejo v nova zavezništva ter nasilne spore, se tvori že nova, mrzla apokaliptična grožnja – v obliki vojske nemrtvih Belih hodcev, ki naj bi vsak čas predrli zid in zavzeli Jug. Vse to grozi krhkemu premirju in bo spremenilo ravnovesje sil majhnih, vse preveč človeških zavezništev.

Obeta se nam epska bitka z zgodbo, ki se bo naslanjala na še ne izdani knjigi Georgea R. R. Maritna: Vetrovi zime. (The Winds of Winter) in Sanje pomladi (A Dream of Spring) . Nova sezona je zanimiva tudi z vidika knjižnih bralcev serije, ker bo serija prvič prehitela knjižno podlago.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime