Štiri EU LCS ekipe so oddale prijavo za NA LCS

Po podatkih, ki jih je ESPN prejel od Riot Games, so prijavo za NA LCS oddale štiri ekipe.

G2 Esporst, Fnatic, Splyce ter Misfits so prijavo oddali tik pred iztekom roka za vpis v NA LCS, ki bo 28. julija. Prijava je najverjetneje vzrok pomanjkanja informacij o prihodnosti EU LCS, tako da so ekipe opazile boljšo prihodnost v NA LCS, kjer se naslednje leto pričenja franšizni sistem. Do sedaj pa še nobena od ekip ni želela povedati kaj več o tem.

V primeru, da pride do slednjega in se ekipe uvrstijo v NA LCS, se bodo morali preseliti iz Berlina v Los Angeles ter zamenjati večino ekipe, saj Riot Games dovoljujejo največ 2 tujca v ekipi.

Najbolj verjetna bi bila prestopa ekip Splyce ter Misfitssaj, obe ekipi trenutno sponzorirata 2 ameriška sponzorja, Delaware North ter Miami Heat.

Kakor smo omenili, je Riot Games junija oznanil, da se bo NA LCS v letu 2018 premestil v franšizni model. Prijavnina naj bi znašala 10 milijonov $ za 10 trenutno uvrščenih ekip v LCS ter 13 milijonov $ za ekipe, ki trenutno ne igrajo v NA LCS.

Novembra bomo s strani podjetja Riot Games prišli do dveh vrst podatkov: prvič, oznanjene bodo ekipe, ki bodo igrale v NA LCS in drugič, nenačrtovanje, da bo EU LCS postal franšiza.

Če je to začetek konca EU LCS ali pa bo Riot le premislil bolje in spremenil svoje mišljenje, bo povedal čas.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime