Najavljen nov del X-serije

Tip igre: Vesoljska simulacija
Platforma: PC
Izid igre: 2018
Razvijalec: Egosoft
Spletna stran: https://www.egosoft.com/games/x4/info_en.php
Steam: http://store.steampowered.com/app/392160/X4_Foundations/

X4: Foundations bo omogočal osebno upravljanje s katerokoli ladjo, od najmanjših skavtov do največjih razredov ladij (kot so letalonosilke, uničevalci idr.), vse ladje bo mogoče pilotirati iz kabinskega ali zunanjega pogleda, poleg tega bomo lahko nekatere drone ali komunalna vozila upravljali tudi ročno oz. osebno kot igralec.

Velik poudarek pri razvoju X4 je bil na doseganju brezhibne in precejšnje izkušnje pri premikanju med ladjami. Ko bomo pristali s svojo ladjo na kakšni veliki vesoljski postaji, bomo ladjo lahko zapustili, kjer smo jo parkirali, splezali po lestvi do izhoda ladje ter se sprehodili po pristajalnem prostoru na vesoljski postaji, kjer smo vozilo pustili. Vstopili bomo lahko v drugo ladjo in nadomestili pilota, ki se mu bomo približali s pritistkom na gumb v bližini njegovega sedeža, in tako prevzeli nadzor nad plovilom.

Modularne postaje, ladijske nadgradnje

Gradnja postaj, tovarn, s katerimi si lahko postavimo svoj lasten imperij ter ekonomijo, je bil eden izmed temeljev v X-igrah. Na stopnji, ko je zbranega dovolj denarja, pa naj bo to z bojevanjem, rudarjenjem, delanjem misij za frakcije, trgovanjem itd,, večina igralcev ponavadi želi postaviti svojo ekonomijo ter, seveda, sčasoma tudi svoj imperij, s tem pa začnejo v veliki meri vplivati na ostalo vesolje v igri.
V novem delu igre X4 so sedaj omogočili, da ste pri tem delu svobodni in pa tudi ustvarjalni. Postaje lahko po novem zgradimo iz različnih modelov, pa naj bodo to proizvodni, stanovanjski, pristajalni ali čisto drugi deli, tu je še tudi izboljšan zemljevid igre, ki nam omogoča, da lahko vse module povežemo preko zemljevida in z njimi dokončamo svojo zamišljeno izgradnjo.

Pri ladjah, ki nam bodo po novem ponudile vrsto nadgradenj, kot so pogoni, orožja ter druge vrste opreme, bomo  lahko vso opremo dodali v grafičnega urejevalca, ta pa bo prikazal, kaj točno oprema vsebuje in katero posredujemo sami.

Dinamično vesolje

X4 bo prva v X-serijah, ki bo omogočala ostalim rasam in frakcijam prosto grajenje in širjenje njihovega imperija tako kot mi osebno, lahko bodo ustvarjalni in gradili postaje, vplivali na cene pri trgovanju itd.
Rase bodo širile svoj imperij na podlagi dobave in zahtev (trgovanje), kar bo pripeljalo do tega, da bomo morali paziti, kaj počnemo, saj bodo naše odločitve lahko vplivale na celotno vesolje v igri.

Prispevek je prispeval: SheppardSG1

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime