Xiaomi Mi A1 ‘Android One’, telefon, ki ponuja največ za 200 €?

Najbrž se sprašujete, kaj pomeni oznaka ‘Android One’, ki sem jo namenoma zapisal v naslov. Gre za označbo linije mobilnih naprav, ki imajo, v sodelovanju z velikanom Google, nameščen “čist” Android, torej brez vse navlake, ki vam jo poizkušajo vsiliti pri Samsungu in preostalih proizvajalcih. Ob tem so uspeli odpraviti še eno izmed večjih pomanjkljivosti “kitajcev”, saj obljubljajo redne varnostne in programske posodobitve. Gre za Xiamijev prvi telefon pod to oznako in na trg so ga poslali po izjemno mamljivi ceni, ki znaša 205 € (brez vračunanega davka).

Sledili so svoji filozofiji in izdelali telefon za množice. Pri izdelavi niso varčevali, in tako bodo kupci namesto plastičnega prejeli aluminijasto ohišje, združeno z 2D steklom, ki naredi telefon privlačen tudi za oči.

Po specifikacijah je telefon zmogljiv, saj se v njem nahaja Snapdragon 625 in 4 GB RAM-a. Če v zakup vzamemo, da na njem teče še očiščen Android, je tekoča izkušnja zagotovljena. Skoparili niso niti pri prostoru, na telefon bo mogoče shraniti do 64 GB podatkov, če pa dodate še pomnilniško kartico, se prostor lahko poveča še za 128 GB.

Kamera je dvojna, s po 12.0 MP in široko lečo, kar sicer srečamo pri prestižnejših modelih. Morda je nekoliko (pre)velik le 5.5 inch zaslon, ki ima IPS matriko in svetlost 450 nit (dovolj za uporabo pri močnem soncu), kot tudi 3080 mAh baterija. Napolniti je ne bo mogoče preko standardnega mikro USB-ja, temveč USB-c priključka, ki postaja standard v višjem in srednjem cenovnem razredu. Telefon se bo popolnoma napolnil že v dobri uri.

Mogoč je nakup v treh barvnih izvedbah, te so črna, zlata in roza.

Specifikacije:

Dimenzije: 155.4 x 75.8 x 7.3 mm
Teža: 165 g
Zaslon: IPS 5.5 inch, 403 ppi
Resolucija: 1920 x 1080
Čipovje: Qualcomm Snapdragon
Procesor: 8-jedrni Cortex-A53 2.0 GHz
Grafika: Adreno 506
RAM: 4 GB
Prostor: 64 GB
Kamera: dvojna 12 MP (26 mm, F/2.2; 50 mm, F/2.6)
Kamera spredaj: 5 MP
3.5 mm, USB-c
Baterija: 3080 mAh
Operacijski sistem: Android 7.1.2 (načrtovana nadgradnja na Oreo)

Mobilnik lahko kupite tukaj: Xiaomi Mi A1 4G

Koda za 8 % popusta: CHINESEDROIDGB (Cena telefona s kodo je 188 €.)

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime