Evropska komisija: piratstvo ne vpliva na prodajo iger

Evropska komisija je pred kratkim izvršila študijo, kjer so poskušali odgovoriti na večno vprašanje: ali piratstvo vpliva na prodajo iger.

Čeprav so pirati že dolgo trn v nogi praktično vsakemu razvijalcu iger ter njihovim založnikom, je piratiziranje velikokrat obtoženo tudi ene stvari, ki je ni ravno moč dokazati. Če potencialni gusar vzame igro na torrentih, to še ne pomeni, da bi igro kupil, če te ne bi bilo na voljo v piratski izdaji.

Študija je med drugim dokazala, da edini medij, ki dokazano trpi zaradi piratstva so najnovejši filmi. Kar je nekako logično, saj je gusarski film na sledilnikih praktično isti kot v legalni izdaji medtem ko so igre največkrat okleščene večigralstva ter dosežkov.

Raziskava je nakazala še na zanimivo dejstvo, da cena igre ne vpliva na piratstvo. Tu je bolj posredi faktor “pripravljenosti na plačilo”. Kar pomeni, da povišanje cene igre ne vpliva na posameznikovo odločitev za nelegalni prenos – če bo hotel plačati za izdelek, ga bo plačal, če ne, pa se bo raje odločil za pretok iz piratskih strani.

Celotno raziskavo, ki šteje zajetnih 300 strani, si je moč ogledati tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime