Zanimivi Gearbest izdelki – 5. 10. 2017

Najbolj zanimive izdelke po našem izboru vam bomo pripravili vsak teden, ob tem pa bomo redno objavljali še njihove recenzije. Vse navedene cene veljajo na dan objave prispevka.

ILIFE A4s Pameten robotski vakuumski sesalnik

ILIFE je eden izmed najbolj priznanih izdelovalcev pametnih robotskih sesalnikov na Kitajskem. A4s je sicer eden izmed njihovih ugodnejših modelov in se uvršča med najboljše robotske sesalnike za zahtevano ceno. Zanj je značilna nizka teža, saj tehta le 2,2 kg. Pri čiščenju je temeljitejši od dosti dražjega iRobot 980 (stane dobrih 750 €), za to pa porabi znatno več časa (do 5 x več). Temeljitosti mu nikakor ne moremo očitati.

Če ne boste pogrešali priboljškov, kot so nastavitev virtualnih zidov in hitrih čistilnih ciklov, bo malček pravšnji za vas.

Povezava: Izdelek

Cena: 139,08 €

Originalen pretvornik Xiaomi USB C – Micro USB

Adapterji in pretvorniki vedno pridejo prav. USB-C se je na nekaterih telefonih, prenosnikih in tablicah že pričel uporabljati. Vendar, zakaj ne bi izkoristili možnost izkoristka že obstoječega kablovja, ki se valja po hiši. Konec koncev nikoli ne vemo, kdaj ga bomo potrebovali.

Sam adapter je kakovosten, tudi za evropske standarde, in je nekoliko kompaktnejši od nekaterih cenejših alternativ.

Povezava: Izdelek

Cena:1,34 €

Bluboo S1 4G (preizkušeno)

Cenovno privlačni telefoni so na kitajskih straneh stalnica že več let. Vendar mnogokrat ne upravičijo našega zaupanja v nakup. V preteklosti sem naletel že na dobre ponaredke, ki uspejo preslepiti celo nekatera orodja za prikazovanje informacij strojne opreme, zato je z vidika testiranja še vedno najboljša možnost zagon benchmarka (orodja, ki procesorju naloži opravila in ga na koncu oceni glede na porabljen čas).

Bluboo na moje začudenje ni novoustanovljeno podjetje, sej delujejo že od leta 2006. Nedavno so pričeli še z izdelavo telefonov in pred mano je njihov rezultat.

Telefon deluje dobro in je zmogljivejši od recimo LG G3 ali Samsung Galaxy S5. Ponuja možnost odklepa z prstnim odtisom, ki preverjeno deluje, slednjega pa je mogoče uporabiti tudi za vstop v nekatere aplikacije (bank@net).

Tudi delovnega pomnilnika je na pretek, sploh če pomislimo, da je 4 GB še dobrih 5 let nazaj označevalo zmogljive namizne računalnike. 64 GB prostora bo poskrbelo, da prostora zlepa ne bo zmanjkalo, tudi če imate fotografsko žilico, ali pa le želite vedno pri sebi imeti kup filmov, glasbe ali celo iger. Ko smo že pri fotografiji, kamera ni nikakršen presežek, bo pa svoje delo na dnevni svetlobi opravila dobro, v slabi pa bodo posnetki zrnati. Na zadnji strani delujeta obe kameri, s tem, da ena skrbi zgolj za blur? To sem napisal, ker sem na spletu zasledil, kar nekaj zavajajočih informacij.

Mobilnik za svojo ceno ponuja precej, čeprav mu na trgu za vrat diha tako Xiaomi Redmi 4X 4G kot tudi nekatere druge znamke.

Naš obširen test najdete TUKAJ (povezava bo dodana do konca tedna)

Procesor: MTK6757 Octa-core / Helio P25 2.5 GHz
Grafična enota: ARM Mali-T880
Delovni pomnilnik (RAM): 4 GB
Prostor (ROM): 64 GB (od tega 4 GB zasede OS)
Operacijski sistem: Android 7.0 Nougat
Kameri zadaj: 13.0 MP AF + 3.0 MP FF
Kamera spredaj: 5.0 MP FF
Kapaciteta baterije: 3500 mAh (neodstranljiva)
Zaslon: 5.5 inch resolucije 1920×1080
Ustreza frekvencam slovenskih operaterjev 3G/4G/LTE.
SIM: Dual SIM, Nano SIM+Nano SIM/SD Card

Povezava: Izdelek

Cena: 134,05 €

EXP GDC adapter za priklop zunanje grafične kartice na prenosnik

Ste kdaj razmišljali, da bi namizno grafično kartico uporabili na svojem prenosniku? Zaradi prostorske omejenosti in ohlapnejših haldilnih kapacitet so bile v preteklosti vanje vgrajene grafične kartice, ki so bile solidno zmogljive, kljub vsemu pa nikoli niso mogle konkurirati namiznim tekmicam.

Če želite sicer zmogljivemu prenosniku vdahniti ponovno življenje in poganjati novejše igre, bo grafični (dock) morda pravšnja izbira za vas. Naj povem, da ne gre za nikakršno kitajsko iznajdbo ali čudodelno idejo. Večkrat sta v preteklosti z idejo poizkusila tudi Alienware in ASUS, vendar obstaja ključna razlika. Njuni, sicer lepše izdelani in oblikovani docki, so dosegali ceno 200 € in več, kar je za večino predstavljalo 1/3 vrednosti prenosnika in preprosto prevelik strošek.

Če je poizkus Kitajcev boljši, težko razpredam, nedvomno pa je s finančne plati zanimivejši. Vseeno zadeva ne bo delovala na vsakem prenosniku. Potrebovali boste prosto Mini PCI-e režo (priporočljivo je prazno, uporablja jo Wi-Fi kartica) ali Exprescard priključek.

Povezava: Izdelek

Cena: 39,37 €

JJRC H31 vodoodporen dron

Cenovno dostopen dron, ki omogoča osnovno letenje in zganjanje vragolij? Sliši se dobro, sploh za 22 €, kolikor je zanj potrebno odšteti. Funkcije delujejo, tako ga je mogoče s pritiskom na gumb poslati domov – vaša točka, sicer ga tako ne boste spustili z vidnega kota, ker kamera pričakovano ni nameščena. Na spletu je mogoče najti tako pohvale, kot tudi graje, ki letijo predvsem na vodoodpornost, ki se očitno razlikuje od primerka do primerka.

Povezava: Izdelek

Cena: 22,61 €

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime