Ne uporabljajte tipkovnice MantisTek GK2, saj vsebuje vgrajeno zlonamerno kodo

Če ste se pred kratkim odločili za nakup mehanske tipkovnice, a ste bolj praznih žepov in ste raje naročili poceni robo iz Kitajske, potem pozor.

Problem se je pojavil pri poceni RGB mehanični tipkovnici MantisTek GK2, ki pobira uporabnikove podatke brez njegovega zavedanja ali odobritve. Očitno je v tipkovnico vgrajen program, ki zaznava pritisnjene tipke. Te potem pošilja v preprosti tekstovni obliki na strežnike kitajskega giganta Alibaba. To podjetje ima med svojo ponudbo tudi “strežnike v oblaku”, tako da ni nujen prenos podatkov na Alibabo, ampak kakšnemu podjetju, ki uporablja njihove storitve. Tako lahko potencialni nepridipravi razberejo vaša gesla za e-pošto ali za katerekoli storitve, ki zahtevajo geslo.

Rešitev problema ni ravno preveč komplicirana. Najprej onemogočite “MantisTek Cloud” gonilnik, naslednji korak pa je blokiranje procesa CMS.exe prek požarnega zidu. A če so se do vaših podatkov že dokopali, je morda pametno spremljati vaše spletne seje pred neodobrenimi prijavami v vaše spletne storitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime