Ste mislili, da je Denuvo vsiljiv? Zaščita za igro Sonic Gather Battle vas bo pustila odprtih ust

Sonic Gather Battle ni ravno igra, ki se prodaja za polno igro. Gre za oboževalski projekt, ki ga je skupina navdušencev skovala in ga je moč potegniti iz interneta povsem brezplačno. A špil poseduje zelo vsiljivo zaščito, ki je do sedaj še nismo videli.

DRM se sproži takrat, ko se denimo sproži hrošč ali pa če poskušate uporabljati goljufije. Takrat se stopnje obarvajo modro, pojavijo se  rdeči nepremagljivi duhovi in zadeva postane praktično neigralna. Če želite igro popraviti in se podate v Windows register, igra nekaj časa deluje normalno a po parih sekundah preklopi v nočno moro. Stopnje se obarvajo rdeče, pojavijo se nekakšna plavajoča očesa, predvajati se začne glasba šefa iz igre Sonic CD, igre pa ni možno niti več pavzirati. Če zadevo odstranite preko “uninstall” opcije in ponovno naložite, se teh rdečih stopenj ne boste znebili. A Sonic Gather Battle se ne ustavi samo tule. Če se spravite na Google in vtipkate ime igre, čemur sledijo besede “cheat”, “mod” ali “hack” se bo vaš brskalnik samodejno zaprl. Očitno se modifikacija poveže z nekim strežnikom, kjer drži podatke vašega računalnika in dokler ste pri njih na “črnem seznamu”, se vam bodo dogajale vse naštete neprilike, dokler razvijalcu ne dokažete svoje nedolžnosti.

Močna zaščita, ki že malce meji na virus oz “sypware”. Upajmo, da ostane samo pri temu projektu in da je ne zavohajo pri kakšnem večjem založniku.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime