Zamenjava baterije na iPhone-u lahko privede do hitrejšega delovanja

Uporabniki iPhone-ov za upočasnjeno delovanje svojih naprav pogosto krivijo Apple, zlasti po posodobitvah strojne opreme. Vendar so se na Reddit pojavila ugibanja, da upočasnitev povzroča strojni problem in v nekaterih primerih zadošča že zamenjavi baterije, po kateri bo naprava delovala znatno hitreje.

Uporabnik TechFire, ki si lasti iPhone 6s z 64GB prostora, je po večih posodobitvah opazil znatno upočasnitev delovanja. Odločil  se je za za preizkus in ko je staro baterijo zamenjal z novo, so rezultati v Geekbenchu močno izboljšani.

Moj iPhone 6 je v zadnjih tednih deloval počasneje in tudi po večih ponovnih nadgradnjah se to ni spremenilo. Potem sem uporabil bratovega iPhone 6 Plus, ki je dosegel tudi do 80% boljše rezultate. Takoj sem vedel, da je z mojim nekaj narobe. Odločil sem se, da zamenjam baterijo. Če sem še pred menjavo dosegal 1466 eno-jedrno in 2512 več-jedrno, po zamenjavi pa je rezultat narasel na 2526 eno-jedrno in 4456 več-jedrno. Apple preko programske opreme očitno upočasni telefon z nižanjem kapacitete baterije.

Zakaj bi se lahko to dogajalo? Kot vemo je bilo na začetku z iPhone 6 kar nekaj težav, saj so trpeli za naključnimi izklopi. Z posodobitvijo, se je ta problem odpravil, ampak ali je mogoče, da so bile spotoma narejene določene spremembe?

Popolnoma mogoče, da je vključen mehanizem prilagajanja frekvence jeder, glede na voltažo, ki jo baterija lahko proizvede.

To pomeni, da bo z degradacijo baterije padala tudi zmogljivost telefona, kar boste opazili v počasnejšem delovanju. Če je mogoče v tem primeru baterijo zamenjajte.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime